În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Biserica monument istoric din Negoieşti va fi restaurată
Parohia Negoieşti, Protoieria Oltenţia, a semnat contractul de reparaţie a bisericii monument istoric din localitate, din fonduri europene nerambursabile.
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, părintele paroh Nicoale Truşcă din Negoieşti a semnat, chiar în biserica satului, contractul de reparaţie a lăcaşului monument istoric din localitate, cu firma de construcţii SC Daflo Grup SRL, în asociere cu SC Euro Construct Internaţional SRL. Proiectul face parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 5 - dezvoltare durabilă şi dezvoltarea turismului; domeniul de intervenţie 5.1. Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe. "Peste două luni împlinesc 30 de ani de când slujesc la această biserică şi tot de atâta vreme încerc să o fac cunoscută. Este o veche ctitorie a domnitorului Matei Basarab, din anul 1649, cu un istoric impresionant. Între anii 1640 şi 1650, acesta a avut la Negoieşti o reşedinţă de vară unde întrunea Divanul Ţării, emitea hrisoave şi primea ambasadori. În 1651, biserica a fost vizitată de patriarhul Macarie al Antiohiei, împreună cu Paul de Alep, care a pomenit-o într-una din scrierile sale. Despre biserica noastră au mai scris Dimitrie Bolintineanu, Alexandru Odobescu, colonelul Ioan Papazoglu şi Nicolae Iorga". Valoarea proiectului este de aproximativ 2 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru restaurarea bisericii, grav avariată de cutremurul din 4 martie 1977.