Cadrele de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad au participat vineri, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea
Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din parohia clujeană Lujerdiu a fost sfinţită
Slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Lujerdiu, județul Cluj, a fost săvârşită în ziua în care s-au împlinit 16 ani de la punerea pietrei de temelie.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit slujba de târnosire a Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Lujerdiu, județul Cluj, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 12 septembrie. În continuare, ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Jertfa Crucii ne izbăvește din păcat și din moarte”, îndemnându-i pe credincioși ca în fiecare clipă să-L caute pe Dumnezeu.
În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei s-a rugat pentru elevii care încep şcoala, iar la final le-a oferit cărți de rugăciune tuturor copiilor prezenți și le-a urat succes în noul an școlar.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de preoteasa Raluca Baciu. La chinonic, interpretele de muzică populară Maria Marcu, Sabina Izvoreanu și Anca Laura Petean au interpretat mai multe pricesne.
Cu acest prilej, preotul paroh Cornel Baciu a fost hirotesit iconom stavrofor şi au fost oferite distincţii şi diplome prim-epitropului Ilisie Mureșan, primarului comunei Cornești, Cornel Vasile Chifor, membrilor Comitetului și Consiliului parohial şi unor binefăcători.
Biserica „Nașterea Maicii Domnului” a fost construită între anii 2005 şi 2021, iar lăcașul de cult este împodobit cu pictură în tehnica frescă, realizată de pictorul Gabriel Ștefan Solomon.
În Parohia Lujerdiu mai există o biserică veche din zid, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, ctitorită de Mihai Viteazul. În prezent, este iniţiat un proiect de restaurare, şantierul bisericii fiind vizitat, după Sfânta Liturghie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei.