De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Biserica nouă a satului a fost sfinţită
În Duminica a XXII-a după Pogorârea Sfântului Duh, credincioşii Parohiei Drăguşeni, Protopopiatul Târgu Bujor, judeţul Galaţi, au participat la sfinţirea bisericii parohiale din localitate, aflată sub ocrotirea Maicii Domnului şi a Sfântului Ierarh Nicolae. Slujba a fost oficiată de către Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Biserica a primit şi hramul "Sfântul Atanasie Patelarie".
După săvârşirea sfinţirii bisericii, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi din Administraţia eparhială şi din parohiile învecinate, în prezenţa a peste 3.000 de credincioşi din parohie şi din localităţile învecinate. Copiii participanţi la programul catehetic "Hristos împărtăşit copiilor", îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei, au oferit răspunsurile liturgice, alături de elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi la eveniment, într-o frumoasă cântare omofonă. La final, copiii au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine şi au primit iconiţe. Pentru merite deosebite au fost acordate acte de vrednicie, iar preotul paroh Nicuşor Vede a primit distincţia de sachelar. Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştinească. Localitatea Drăguşeni a fost atestată documentar la anul 1495, din timpul domniei Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, şi poartă numele unor credincioşi slujitori ai domnitorului Moldovei care au fost împroprietăriţi în această zonă. Vechea biserică parohială, cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", construită în anii 1899-1901, a avut nevoie, de-a lungul timpului, de mai multe lucrări de reparaţii şi întreţinere. După consolidarea din 1922, sfântul lăcaş a fost resfinţit, la 23 aprilie 1927, de episcopul Cosma Petrovici al Dunării de Jos. Întrucât biserica se afla la o distanţă mare pentru comunitate, s-a impus zidirea unui nou lăcaş în chiar centrul localităţii. Piatra de temelie a noii biserici s-a aşezat la 21 iulie 2010 de către Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, pe terenul achiziţionat de parohie de la Primăria Drăguşeni, în anul 1998. Biserica din lemn a fost construită în autentic stil moldovenesc, între anii 2010 şi 2012.