În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Biserica parohiei Chiajna, ridicată în numai şase ani
Ieri, 21 noiembrie a.c., de praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a săvârşit slujba sfinţirii bisericii parohiei Chiajna, din Protopopiatul Ilfov Sud.
Sărbătoarea din comuna Chiajna a început joi seara cu slujba Privegherii celei mari, iar ieri după săvârşirea slujbei aghezmei, PS Varsanufie Prahoveanul, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba sfinţirii bisericii celei noi cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae“, „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ şi „Sfântul Voievod Neagoe Basarab“, după care părintele protoiereu Romică Macovei a dat citire documentului de sfinţire. Evenimentul a continuat cu oficierea Sfintei Liturghii, iar după citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul a ţinut un cuvânt de învăţătură în care s-a referit la importanţa praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului. Parohia Chiajna din judeţul Ilfov se află sub păstorirea duhovnicească a părintelui protoiereu Romică Macovei. „Această biserică s-a ridicat din dragoste de Dumnezeu şi din respect pentru înaintaşii noştri. Am început construcţia bisericii în anul 2002, împreună cu întreaga comunitate de aici şi am finalizat-o anul acesta, împodobind-o şi pregătind-o pentru slujba sfinţirii de astăzi. Am purces la construirea acestei noi biserici dintr-o nevoie practică, pastorală, şi pentru faptul că în urma unui studiu tehnic s-a ajuns la concluzia că vechea biserică nu mai poate face faţă noilor nevoi. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat şi mai ales autorităţilor locale care ne-au sprijinit permanent în tot demersul nostru“, ne-a declarat părintele protoiereu Romică Macovei, parohul bisericii din Chiajna. Noua biserică, construită într-un stil arhitectural românesc, are o capacitate de 300 de persoane.