De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Biserici cu părticele din moaştele Sfântului Teodor Tiron
Astăzi este prăznuit Sfântul Teodor Tiron. Evlavia credincioşilor faţă de acest mare mucenic a făcut ca numeroase lăcaşuri de cult din ţară să fie închinate sfântului sau să aibă părticele din cinstitele sale moaşte. Asemenea comori duhovniceşti se găsesc în Capitală la Capela "Acoperământul Maicii Domnului" din incinta Clinicii Munposan â94, la biserica Parohiei "Sfântul Vasile" de pe Calea Victoriei, biserica studenţilor sau "Sfântul Nicolae - Rusă", de la Universitate, precum şi în ţară, la biserica Mănăstirii Samurcăşeşti, la bisericile mănăstirilor Slănic şi Corbii de Piatră, ambele din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, în catedralele mitropolitane din Iaşi şi Sibiu, la biserica Mănăstirii Horezu, din Arhiepiscopia Râmnicului, şi în multe altele.
Cu prilejul prăznuirii ocrotitorului, la Biserica "Sfântul Nectarie Taumaturgul" şi "Sfântul Teodor Tiron", din cartierul constănţean Medeea, credincioşii se pot închina moaştelor sfinţilor Haralambie, aduse de la biserica cu acest hram din Constanţa, Andrei, Epictet şi Astion, de la Biserica "Sfântul Apostol Andrei" - Constanţa, Serafim de Sarov, de la Mănăstirea "Sfântul Serafim de Sarov", din localitatea Ion Corvin, şi ale Sfinţilor Teodor Tiron, Trifon Românul şi veşmântului Cuvioasei Parascheva, aflate la Biserica "Sfântul Teodor Tiron", precizează Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. Tot astăzi, mai multe lăcaşuri de cult din ţară şi diaspora îşi prăznuiesc ocrotitorul: "Sfântul Gheorghe Vechi" - Bucureşti, "Sfinţii Teodori" - Iaşi, Catedrala din municipiul Roşiorii de Vede, bisericile de lemn din Băgău - Alba, Rieni - Oradea, Cocârceni - Buzău, Cândeşti Vale - Dâmboviţa, şi biserica Parohiei "Sfântul Teodor Tiron" - Anguillara Sabazia, din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. (Ioan Buşagă)