Comunitatea Parohiei Vad, judeţul Braşov, a adus cinstire Maicii Domnului în zi de hram prin participarea la Sfânta Liturghie săvârşită joi, 21 noiembrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu,
Bucuria întâlnirii cu Hristos pe patul spitalului
La capela Institutului Naţional de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Secţia Zerlendi, din Bucureşti, părintele Mircea Marian Pintică slujeşte Sfânta Liturghie şi celelalte Sfinte Taine. În timpul activităţii sale, părintele Pintică a întâlnit numeroase cazuri speciale, a întâlnit deznădejdea bolnavilor şi a familiilor lor, dar şi bucuria vindecării.
În fiecare zi, părintele Mircea Marian Pintică întâlneşte oameni cu dureri şi neîmpliniri, pe care nimeni nu i-a ascultat vreodată. Ei simt nevoia să-şi împărtăşească durerile, şi speranţele, şi neîmplinirile. Nu de mult a întâlnit un inginer de 41 de ani, care a făcut o depresie gravă când a aflat că are cancer la plămâni. Nu a mai mâncat câteva zile, nu a mai vorbit cu nimeni şi s-a izolat, aşteptând să moară. După o discuţie cu părintele şi după câteva minute petrecute în capela spitalului, acesta şi-a recăpătat nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. "A devenit optimist şi a început chiar el să-mi împărtăşească anumite lucruri din fizică, ce arată existenţa lui Dumnezeu. A plecat foarte fericit, încât mulţi au crezut că a înnebunit. Ulterior, de câte ori am trecut prin salon, am stat de vorbă şi era foarte deschis şi entuziasmat că viaţa nu se termină aici", a spus părintele Mircea Marian Pintică. Luptă duhovnicească pentru viaţă Mulţi pacienţi care vin în spital au nevoie, dincolo de investigaţii medicale, de o vorbă bună, de un gând bun, de cineva care să le asculte necazurile şi să le readucă nădejdea puterii şi ajutorului lui Dumnezu. Mulţi ajung să cunoască aici ABC-ul credinţei, să participe pentru prima dată la Sfânta Liturghie sau chiar să se spovedească şi să se împărtăşească pentru prima oară. "Pacienţii sunt foarte bucuroşi atunci când noi dăm curs rugăminţilor lor, când stăm de vorbă cu ei sau atunci când le oferim Sfânta Împărtăşanie. E foarte important să fim tot timpul prezenţi în capelă şi în saloane pentru că orice clipă înseamnă aici o luptă duhovnicească pentru viaţă şi pentru întâlnirea cu Hristos", a spus părintele Pintică.