În Duminica Tuturor Sfinților, la ceas de Vecernie, în luminișul care găzduiește biserica de lemn a Schitului Mănăstioara‑Udești s‑au unit în rugăciune numeroşi credincioşi în cadrul unui eveniment
Bucuria Învierii Domnului la Mănăstirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava
În Duminica Sfintelor Paști, 20 aprilie 2025, la miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar, au săvârșit slujba Învierii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava - Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”. Cei doi ierarhi ai eparhiei au oferit Lumina Sfântă credincioșilor prezenți, adresându-le apoi acestora salutul bucuriei: „Hristos a înviat!”
Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă de la București de exarhii de zonă, arhim. Serafim Grigoraș, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, și arhim. Mihail Balan, starețul Mănăstirii Sihăstria Râșcăi, fiind întâmpinată sâmbătă seara pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava de o delegație a arhiepiscopiei condusă de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul.
Sfânta Lumină a fost adusă apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, unde Preasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre apropierea de Cel ce este Lumina cea adevărată, de Hristos, ca vrednici purtători ai luminii.
După oficierea slujbei Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, alături de soborul slujitor, au săvârșit Sfânta Liturghie pascală la Altarul special amenajat în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala mixtă „Sfântul Ioan cel Nou”, dirijată de părintele Ionuț Lucian Tablan Popescu, și de Grupul psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale, dirijat de arhid. Ilie Leonte.
La finalul Sfintei Liturghii au fost binecuvântate coșurile cu ouă roșii, cozonac și pască aduse de credincioși.