În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Bucurie duhovnicească în Parohia Brezoi
În perioada 19-21 noiembrie, cu ocazia prăznuirii Intrării în Biserică a Maicii Domnului, credincioşii din oraşul Brezoi, Vâlcea, vor avea bucuria duhovnicească de a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, de către părinţii slujitori Daniel Preoteasa şi Vasile Chima, de la Mănăstirea Surpatele.
Icoana Maicii Domnului va fi aşezată, începând de astăzi, spre rugăciune şi închinare în biserica Parohiei Brezoi I. Sărbătoarea va fi completată şi de un bogat program liturgic, care va cuprinde Taina Sfântului Maslu, Taina Spovedaniei, Vecernia cu Litie, Utrenia, Acatistul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Parastas pentru eroii, ctitorii şi binefăcătorii sfintei bisericii şi va culmina cu Sfânta Liturghie săvârşită sâmbătă şi duminică. Astfel, mâine, începând cu ora 16:00, după slujba Acatistului Intrării în Biserică a Maicii Domnului, va avea loc o procesiune solemnă cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pe traseul: biserică - Strada Eroilor - Monument - Strada Lotrului - biserică. La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, preoţi şi numeroşi credincioşi din parohie şi din împrejurimi. Lucrări în decursul timpului la biserica parohială Biserica parohială a fost ridicată între anii 1888 şi 1896 de către "moşnenii brezoieni" (Carol Novac, Oprea Niculescu, Ion Bardaşu ş.a.), prin stăruinţa preotului Florea Marinescu, în timpul păstoririi episcopului Ghenadie Enăceanu al Râmnicului Noul Severin. În ianuarie 1933, Nicolae Borchină, fost mare comerciant în Brezoi, a lăsat prin testament jumătate din averea sa bisericii, care includea, pe lângă alte bunuri, şi o casă în centrul oraşului, devenită casă parohială. Lăcaşul de cult a fost restaurat în întregime între anii 1933 şi 1938, la stăruinţa preotului Nicolae Ionescu, în timpul mitropolitului Nifon Criveanu, fiind resfinţită în anul 1938. În decursul timpului, a fost restaurată de mai multe ori datorită degradării. În perioada 1995-1996 a fost restaurată pictura prin strădania preotului Gheorghe Popa, a enoriaşilor bisericii şi cu ajutorul lui Constantin Roibu şi a lui Vasile Măndică, în timpul PS Episcop Gherasim Cristea şi PS Irineu Slătineanul, Arhiereu-vicar. Din martie 2010, odată cu venirea noilor preoţi, dr. Daniel Preoteasa, preot paroh, şi Vasile Marian Chima, preot II, s-a construit un lumânărar în curtea bisericii, pentru a se feri pictura din tindă de degradare, s-au revopsit uşile şi partea inferioară din interiorul bisericii (brâul), s-au realizat diferite reparaţii în interiorul bisericii şi la sistemul de iluminat, s-a adăugat o nouă uşă de termopan în partea mediană a naosului şi s-a demarat construirea unui prăznicar. Menţionăm că toate activităţile au fost susţinute de conducerea Primăriei oraşului Brezoi.