În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Campanie de educație pentru sănătate la Școala Gimnazială 124
Joi, 8 iunie 2017, s-a desfășurat a 23-a ediție a campaniei de prevenție și educație pentru sănătate. Evenimentul s-a adresat celor 350 de copii ai Școlii Gimnaziale nr. 124, din București.
La acțiune a participat o echipă de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, între care și un medic specialist stomatolog, un medic specialist psihiatrie pediatrică, un tehnician nutriționist și un asistent medical. Copiii au fost învățați atât noțiuni de sănătate dentară, igienă generală, cât și felul de comportament pe care trebuie să-l abordeze pentru a evita situațiile conflictuale.
„A fost o activitate utilă și plăcută, binevenită, în completarea educaţiei igienico-sanitare. Prezentarea și exemplele practice au fost apreciate de către copii și de cadrele didactice. Sperăm într-o colaborare la fel de fructuoasă și pe viitor!”, a declarat Iulian Negoiţă, director al Școlii Gimnaziale Nr. 124.
„Conform statisticilor, în România, consumul de pastă de dinți este relativ scăzut, astfel că scopul campaniei este de a promova un periaj dentar corect. Copiii au fost învățați care sunt tehnicile de periaj corespunzătoare, precum și necesitatea utilizării mijloacelor auxiliare periajului”, a declarat dr. Claudia Buduna, medic specialist stomatologie generală.
„În cadrul campaniei am avut două categorii de vârstă: clasele 0-IV și clasele V-VIII. Mesajele au fost diferite, astfel că celor mici le-am vorbit printr-o poveste despre emoții, timpul pe care îl petrecem la televizor, managementul furiei și am căutat împreună soluții la felul în care să acționăm când suntem furioși. Cu cei mari am abordat o problemă din ce în ce mai frecventă: bullying-ul și despre cum să ne protejăm în mediul virtual”, a declarat dr. Georgiana-Alina Tocaci, medic specialist psihiatrie pediatrică.
„Deși noi eram pregătiți să ne adresăm unui număr de 200 de copii, au fost prezenți 350 de copii, lucru ce ne-a adus o bucurie imensă, depășind - până în acest moment - cifra de 5.000 de beneficiari ai campaniei de prevenție și educație pentru sănătate”, a specificat Dănuț Prună, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. O altă campanie s-a desfășurat ieri, 9 iunie 2017, în localitatea Teliu, județul Brașov.