De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Campanie de prevenire a traficului de persoane
Federaţia Filantropia, împreună cu Centrul Parteneriat pentru Egalitate, a demarat campania "Protejează-i pe cei dragi", care urmăreşte informarea şi sensibilizarea opiniei publice din România asupra pericolului traficului de persoane, informează federatia-filantropia.ro. Campania se derulează în perioada 19 mai - 30 iunie, în toate cele opt regiuni de dezvoltare din ţara noastră. În cadrul campaniei sunt prevăzute opt evenimente de informare în municipiile centre ale regiunilor de dezvoltare şi alte 16 evenimente în comunităţi rurale din aceste regiuni (câte două în fiecare regiune). Intervenţiile în comunităţile rurale cuprind activităţi interactive cu copiii (cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani), urmate de întâlniri cu părinţii şi liderii comunităţii. În cadrul întâlnirilor au loc discuţii despre nevoile copiilor, despre vulnerabilităţile la traficul de persoane şi despre modalităţile concrete în care comunitatea se poate implica în prevenirea acestui fenomen. Primele evenimente ale campaniei au avut loc la Craiova, Breasta (judeţul Dolj) şi Vişina Nouă (Olt). În 26 mai, alături de evenimentul de informare desfăşurat în Ploieşti, au avut loc şi două intervenţii în cadrul comunităţilor din comunele Valea Călugărească şi Lipăneşti din judeţul Prahova. Campania a continuat în 2 iunie cu evenimente şi intervenţii în Cluj-Napoca şi în localităţile Cuzdrioara şi Sânpaul (Cluj). Până la finalizarea campaniei, vor mai fi organizate întâlniri în judeţele Ilfov, Mureş, Timiş, Constanţa şi Iaşi.
Campania este parte a proiectului "ANIMANOVA - Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele trafícate", implementat în parteneriat de Federaţia Filantropia, Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), Fondazione Brodolini, Expert Italia, PARSEC, ESPRIT Italia, Ageform. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. (G.C.P.)