În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Cantina „Sfântul Nicolae“ a împlinit şase ani
Cantina „Sfântul Ierarh Nicolae“ a Arhiepiscopiei Aradului a împlinit pe 25 februarie şase ani de neîntreruptă activitate. Cu acest prilej, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscop al Aradului, au fost aduse mulţumiri tuturor binefăcătorilor, ostenitorilor şi donatorilor acestei unităţi.
Acest aşezământ a luat fiinţă în urma unei trebuinţe manifestate în rândul persoanelor fără nici un venit sau cu venituri reduse, al vârstnicilor singuri sau al familiilor cu mulţi copii şi fără posibilitate de întreţinere şi care zi de zi solicitau sprijin pentru o pâine şi alimente. La îndemnul Înalt Preasfinţitului Timotei, prin bunăvoinţa credincioşilor arădeni, a societăţilor specializate în produse sanitare şi cu implicarea celor instruiţi, la 27 februarie 2007 se săvârşeau slujba sfinţirii şi darea în folosinţă spre folos obştesc a obiectivului social aşezat sub purtarea de grijă a Sfântului Ierarh Nicolae.
S-au scurs şase ani în care s-a văzut şi s-a simţit cu prisosinţă ajutorul Sfântului Ierarh Nicolae în lucrarea săvârşită în slujba semenilor, răstimp în care familii şi societăţi, oameni darnici şi brutării pun mână de la mână şi sprijină efortul Arhiepiscopiei Aradului de a asigura pâinea şi hrana caldă în fiecare zi de luni până vineri, pentru 70-80 de persoane.
În aceeaşi zi a fost dat în folosinţă un nou aşezământ spre folosul celor mici, anume Centrul de zi „Naşterea Maicii Domnului“. Acesta, după cum ne-a spus Carmen Crişan, coordonatoarea aşezământului, urmăreşte prevenirea excluderii sociale a copiilor şi familiilor cu risc crescut de izolare socială sau aflate în incapacitate de a oferi condiţii minimale de subzistenţă, creştere şi educaţie, printr-un program de servicii educaţionale, sociale, psihologice şi medicale oferite în cadrul centrului. Înfiinţarea lui a fost posibilă şi prin dăruirea elevilor şi a profesorilor participanţi în campania „Dăruieşte şi tu, un copil va zâmbi de Crăciun“, precum şi prin sprijinul unei familii cu inimă mare. Centrul de zi urmăreşte promovarea reabilitării bazate pe comunitate, pentru copiii aflaţi în dificultate şi pentru familiile marginalizate, prin susţinerea parteneriatului social, ca modalitate de implicare activă şi asumare a responsabilităţii sociale. Centrul oferă copiilor din medii defavorizate condiţii de educaţie după orele de şcoală, pentru a-i feri în perioada cea mai vulnerabilă de „atracţiile“ străzii.
Chiriarhul Aradului le-a oferit celor mici daruri de uz personal, precum şi pentru folosul familiilor lor. Ei beneficiază în acest centru de sprijin la teme, activităţi recreative şi de socializare. De asemenea, aici participă la atelierul de creativitate, iau masa zilnică, beneficiază de consiliere socială şi sprijin material, evaluare şi consiliere psihologică pentru copii şi aparţinători, asistenţă spirituală a familiei şi a copiilor implicaţi în program. Totodată, se beneficiază de asistenţă medicală şi igienă individuală, educaţie sanitară, activităţi de educaţie parentală (şcoala părinţilor).