„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Catedrala ortodoxă din Sfântul Gheorghe îşi serbează ocrotitorul
O serie de evenimente se desfăşoară în Sfântul Gheorghe, cu ocazia zilelor festive ale oraşului covăsnean. Duminică, la Catedrala "Sfântul Gheorghe" va oficia slujba Sfintei Liturghii. Ansamblurile folclorice ale copiilor din Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei vor susţine spectacole de muzică şi folclor. Expoziţia de patrimoniu eclezial de la Muzeul Spiritualităţii Româneşti se deschide pentru vizitatori.
Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei şi Harghitei este prezent astăzi, pentru a sluji Sfânta Liturghie, la Biserica cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Lunca Mărcuşului, judeţul Covasna. Duminică, 25 aprilie, IPS Ioan va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala "Sfântul Gheorghe" din oraşul covăsnean care îşi sărbătoreşte ocrotitorul sfântului lăcaş, precum şi al oraşului. După Sfânta Liturghie, Înalt Preasfinţitul Ioan va participa la vernisajul expoziţiei cu tema "Editura Eurocarpatica - 10 ani în slujba culturii româneşti din Arcul Intracarpatic" - Centrul European de Studii Covasna - Harghita. Vernisajul va avea loc la Centrul Ecleziastic de Documentare "Nicolae Colan" al Episcopiei Covasnei şi Harghitei. De asemenea, Înalt Preasfinţitul Ioan va vizita expoziţia de patrimoniu eclezial de la Muzeul Spiritualităţii Româneşti din oraşul Sfântul Gheorghe. Muzică şi dansuri populare româneşti în Piaţa Libertăţii Duminică, 25 aprilie, în cadrul manifestărilor dedicate municipiului Sfântul Gheorghe este anunţată prezenţa copiilor de la Centrul Cultural "Miron Cristea" al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei. Continuând tradiţia anilor precedenţi, Ansamblul "Românaşul" de la Cen trul Cultural "Miron Cristea" din Miercurea Ciuc va susţine un recital în cadrul programului de folclor românesc, pe scena principală din Piaţa Libertăţii. Alături de Ansamblul "Românaşul" vor evolua Ansamblul "Crescendo" şi formaţia "Grup 89" din Întorsura Buzăului. Centrul Cultural "Miron Cristea", este, încă de la înfiinţarea sa din anul 2001, un loc al întâlnirii pentru toţi iubitorii artelor şi meşteşugurilor practicate în arealul cultural al Covasnei şi Harghitei. Anual participă la activităţile centrului peste 100 de copii şi adolescenţi, cu vârste între 7 şi 18 ani. Aceştia sunt iniţiaţi în tainele picturii icoanelor pe sticlă şi lemn, ale încondeierii ouălor. De asemenea, începând cu anul 2005 au deprins tainele ţesutului tradiţional, iniţiindu-se în răşchiat, urzit, nividit şi tehnica ţesutului propriu-zis. În cadrul Centrului Cultural "Patriarh Miron Cristea" din Miercurea Ciuc îşi desfăşoară activitatea mai multe cercuri, precum cel de pictură şi meşteşuguri tradiţionale "Românaşul", Cercul de muzică cu secţii de pian, vioară, chitară, fluier, alături de Ansamblul "Românaşul". Tot la Centrul Cultural "Patriarh Miron Cristea" funcţionează o sală de lectură şi o bibliotecă, cu peste 1.500 de titluri de cărţi din toate dome-niile, îndeosebi de religie şi de istorie. Copiii care activează în acest centru au obţinut rezultate foarte bune în cadrul concursurilor şi olimpiadelor şcolare, la concursul "Icoana din sufletul copilului" organizat de Patriarhia Ortodoxă Română. Meritele şi talentul copiilor de la Cercul de pictură au fost recunoscute şi cu ocazia prezentării unei expoziţii de icoane realizate de aceştia, prin bunăvoinţa pr. prof. dr. Nicolae Dura, la Biserica Ortodoxă din Viena.