În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Cazuri speciale în pastoraţia preoţilor de caritate“ discutate la a XIII-a sesiune a Cercului Pastoral
Luni, 1 martie a.c., la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Bucureşti a avut loc cea de-a XIII-a sesiune a Cercului Pastoral „Comunicare şi comuniune“ al preoţilor de caritate din spitalele din capitală, informează BASILICA. Tema acestei sesiuni a fost „Cazuri speciale în pastoraţia preoţilor de caritate“.
Coordonatorul preoţilor de spitale din Bucureşti, Horia Prioteasa, a oferit mai multe informaţii pentru TRINITAS TV: „Ne-au demonstrat că există momente speciale când preotul de caritate trebuie să hotărască rapid şi eficient fie modul de administrare a Sfintelor Taine în regim de urgenţă, fie pastoraţia familiei sau acest tact pastoral legat de cei care lucrează într-un spital, de doctori, de profesori sau chiar şi de personalul auxiliar“, a spus părintele Prioteasa. În cadrul lucrărilor s-a discutat despre misiunea faţă de bolnavi, dar şi despre relaţiile cu rudele pacienţilor. Invitatul acestei sesiuni a fost părintele Vasile Gavrilă, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae“ - paraclis universitar, din capitală. „Învăţăm foarte mult din suferinţă, învăţăm foarte mult din relaţia cu cei din familiile bolnavilor şi mai ales din relaţia cu cei care în fiecare zi încearcă să ajute pe cei bolnavi, pe cei în situaţii delicate, nu doar să se vindece, ci mai ales să-i determine să înţeleagă ce a vrut să spună Hristos cu o încercare, cu o boală. Ce a vrut şi unde a vrut Hristos să îi ducă şi care este finalitatea încercării lor“, a spus părintele Vasile Gavrilă. Următoarea sesiune a cercului preoţilor de caritate din spitalele din capitală, organizată împreună cu preoţii care deservesc cimitirele de stat din Bucureşti, se va desfăşura pe 19 aprilie, la Capela Cimitirului Belu. Tema va fi „Credinţa în Înviere - nădejdea Învierii noastre“.