De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Ce vor angajatorii de la absolvenţi
Absolvenţii nu sunt corespunzător pregătiţi pentru a face faţă cerinţelor de pe piaţa muncii, iar sistemul şcolar părea imun la aceste realităţi ale vieţii, rezultatele oferind până acum o imagine "triumfalistă" asupra calităţii pregătirii şcolare.
Angajatorii cer de la absolvenţi cinste, capacitate de efort, rezistenţă la stres, dorinţă de succes realizat prin muncă, iar aceste calităţi ale absolvenţilor pot fi obţinute numai în condiţiile reconstrucţiei educaţiei şcolare, se arată într-un comunicat al Pactului Regional de Ocupare a Forţei de Muncă şi Incluziune Socială Bucureşti-Ilfov, referitor la rezultatele sesiunii de Bacalaureat recent încheiată. Din perspectiva reprezentanţilor Pactului, "rezultatele ilustrează într-o măsură crescută insuficienta pregătire primită până în acest moment de tineri prin sistemul şcolar, mai ales în ceea ce priveşte capacitatea de a se adapta la nevoile pieţei forţei de muncă şi de a atinge succesul". Gradul mic de satisfacţie pe care angajatorii îl au faţă de calitatea pregătirii oferită de sistemul şcolar românesc, aşa cum reiese din studiile de piaţă, arată că absolvenţii nu sunt corespunzător pregătiţi pentru a face faţă cerinţelor de pe piaţa muncii, iar sistemul şcolar părea imun la aceste realităţi ale vieţii, rezultatele evaluărilor periodice - sesiuni de capacitate, Bacalaureat - oferind până acum o imagine "triumfalistă" asupra calităţii pregătirii şcolare. "Realitatea reclamă alte adevăruri, iar în acest an, în sfârşit, mizeria nu a mai fost ascunsă sub covor. Pentru prima dată au fost relevate discrepanţele uriaşe în calitatea pregătirii între diversele unităţi şcolare, precum şi nivelul inacceptabil al tendinţei de fraudare. Este un adevăr crud de la care se poate începe reconstrucţia educaţiei şcolare. Dacă sistemul şcolar îşi asumă o asemenea sarcină, şansele creşterii economice şi sociale în regiunea Bucureşti-Ilfov, în particular, şi în România, în general, au o perspectivă credibilă de reuşită", se arată în comunicatul semnat de membrii Pactului Regional de Ocupare a Forţei de Muncă şi Incluziune Socială.