Ziua de 15 noiembrie marchează, în Biserica noastră, atât începutul Postului Nașterii Domnului, cât și pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Între lăcașurile care îl au ocrotitor spiritual pe marele stareț isihast se numără și biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Protopopiatul Sector 4 Capitală, care și-a sărbătorit hramul de toamnă prin rugăciune. Bogatul program liturgic care a marcat sărbătoarea comunității parohiale a debutat în ajunul zilei de pomenire a sfântului.
Centru de tineret la Câmpeneşti
Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, va fi prezent azi, 12 mai, în localitatea Câmpeneşti, judeţul Cluj, unde va oficia slujba punerii pietrei de temelie a Centrului misionar-social pentru tineret "Sfântul Ioan Valahul".
Centrul de la Câmpeneşti va funcţiona ca o locaţie de tabere de vară şi de iarnă, dar şi pentru alte acţiuni, pentru copiii şi tinerii din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. Evenimentul debutează de la ora 9:30 cu slujba de binecuvântare a bisericii de lemn din incinta viitorului centru. La ora 10:00 are loc Sfânta Liturghie, la care răspunsurile la strană vor fi date de către elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox, sub îndrumarea părintelui Petru Stanciu. Slujba punerii pietrei de temelie a Centrului de tineret cu hramul "Sfântul Ioan Valahul" are loc de la ora 12:30, urmată de un program religios şi artistic pregătit de mai multe grupuri de tineri care va include o scenetă cu "Viaţa Sfântului Ioan Valahul", reprezentată de copii de la Clubul Copiilor, sub îndrumarea lui Radu Copil şi a Oanei Băilă; cântece şi poezii pregătite de elevi de la Liceul pentru Deficienţi de Vedere, coordonaţi de Bogdan Dincă, organizatorul atelierului de chitară la Biserica Studenţilor, şi Raluca Ştefan, consilier social al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR); cântece la chitară interpretate de Sabina Cotoară şi Iulia Mureşan, membri ASCOR Cluj; cântece religioase pregătite de copiii de la Oastea Domnului, coordonaţi de părintele Claudiu Melean. După programul religios, va urma o agapă pentru toţi copiii şi tinerii prezenţi la Câmpeneşti. Până după-amiază, tinerii vor rămâne la Câmpeneşti pentru jocuri de grup şi cântece la chitară. Centre pentru tineret în Arhiepiscopia Clujului Recent, în Arhiepiscopia Clujului au fost iniţiate lucrările pentru construirea unui alt centru pentru tineret, în oraşul Sângeorz-Băi, din judeţul Bistriţa-Năsăud. La sfârşitul lunii aprilie a acestui an, IPS Mitropolit Andrei a pus piatra de temelie pentru această clădire. Centrul din Sângeorz-Băi este destinat activităţilor de tineret şi va avea două corpuri de clădire unite printr-un foişor, cu parter şi mansardă. Parterul va găzdui biroul administrativ, bucătăria, sala de mese şi cea destinată activităţilor cu tinerii, iar în mansardă se vor afla cele 50 de locuri de cazare.