„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Cerc pastoral-misionar pe tema cununiei în Protoieria Ilfov Nord
Preoţii din Protopopiatul Ilfov Nord, Arhiepiscopia Bucureştilor, s-au întâlnit la finalul săptămânii trecute la biserica Parohiei Ghermăneşti în cadrul Cercului pastoral-misionar pe tema Sfintei Cununii, având titlul "Taina Cununiei - misiune a preotului şi responsabilitatea mirilor". Despre această temă au vorbit părintele Mircea Ioniţă de la Gruiu, părintele Grigore Butufei de la Izvorani, părintele Ioan Şuţu de la Lipia, părintele Adrian Ioniţă, preot II la Gruiu, precum şi mai mulţi preoţi de la parohiile din jur.
Participanţii la eveniment au discutat despre importanţa Tainei Sfintei Cununii, arătând că Sfânta Cununie este o cinste pe care Dumnezeu o face tinerilor o dată în viaţă, dăruindu-le cununii, asemenea unor împăraţi, naşii ţinând făclii aprinse, simbol al curăţiei mirilor. S-au făcut precizări privind impedimentele şi inovaţiile legate de Taina Cununiei. Părintele protoiereu Păun Constantin a precizat că "este o necesitate catehizarea tinerilor înainte de primirea Tainei Cununiei, pentru ca aceştia să conştientizeze că Dumnezeu este cel care uneşte, iar ei trebuie să împlinească binecuvântarea lui Dumnezeu care se răsfrânge asupra lor. O căsnicie realizată este şi o împlinire în preoţie, pentru preotul care oficiază slujba".