În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Cercul preoţesc Bucureşci, în Protopopiatul Brad
Duminică, 10 mai, a avut loc întrunirea preoţilor Cercului pastoral-misionar Bucureşci din Protopopiatul Brad. Întrunirea s-a desfăşurat la biserica monument istoric cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Parohia Curechiu, fiind precedată de săvârşirea Tainei Sfântului Maslu.
La invitaţia parohului Cioara-Trif Călin au participat mai mulţi preoţi din cadrul Protopopiatului Brad şi, cu această ocazie, părintele Pavel Tiberiu de la Parohia Tomeşti a ţinut un cuvânt de învăţătură evidenţiind importanţa Tainei Sfântului Maslu în viaţa credincioşilor. Referatul întâlnirii, dedicat Anului omagial al misiunii parohiei astăzi, a fost susţinut de parohul Călin Cioara-Trif, având ca temă „Parohia şi misiunea ei“, urmând apoi dezbaterile temei prezentate.
Biserica cu hramul „Sfântul Nicolae“ din satul Curechiu, comuna Bucureşci, judeţul Hunedoara, a fost construită între anii 1780-1785. Lăcaşul de cult are cel mai valoros patrimoniu mobil dintre toate bisericile de lemn hunedorene, format din zeci de icoane pe lemn şi sticlă de o valoare inestimabilă.