La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Cercuri pastoral-misionare în judeţele Dolj şi Vâlcea
Parohia doljeană Goeşti, din Protoieria Craiova Nord, a găzduit săptămâna aceasta lucrările Cercului pastoral-misional de primăvară. Sub genericul „Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena“, au fost dezbătute mai multe probleme istorico-religioase, precum şi administrative, indispensabile vieţii de parohie. Lucrările au început prin săvârşirea Tainei Sfântului Maslu. Coordonatorul cercului de la Goeşti a fost pr. Constantin Ciompoeru, paroh în această localitate.
De asemenea, în Protopopiatul Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat joi, 28 martie, întâlnirea preoţilor din Cercul pastoral „Dăeşti“ la Parohia Dăeşti I. Tema întâlnirii, intitulată „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative şi social-filantropice a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena pentru viaţa lumii contemporane - Omul politic contemporan şi creştinismul (de la indiferentism la mărturie creştină şi implicare activă în viaţa Bisericii“, a fost prezentată de pr. Vasile Daniel Mitu, preot paroh la Parohia Dăeşti I. Discuţiile au fost precedate de săvârşirea unei slujbe de Te Deum, ca mulţumire pentru toate facerile de bine.