Al doilea praznic împărătesc al anului calendaristic, Botezul Domnului, a fost sărbătorit cu evlavie și bucurie duhovnicească în eparhiile din Mitropolia Munteniei și Dobrogei. Chiriarhii acestora au săvârșit Sfânta Liturghie și rânduiala Sfințirii Mari a apei, binecuvântându‑i totodată pe credincioși prin stropire cu Agheasmă Mare.
Cinstirea Adormirii Maicii Domnului la mănăstiri arădene
Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, 14 august, Vecernia cu Litie la Mănăstirea Arad-Gai, județul Arad, înconjurat de un mare sobor de preoți și diaconi, cu participarea multor credincioși.
Ierarhul a rostit în cadrul slujbei și un cuvânt de învățătură în care a amintit principalele etape din viața Maicii Domnului și de ce este considerată Mama noastră, a tuturor, prin trăirea sa simplă, modul ei de jertfelnicie și sfințenia dovedită prin smerenie, pe care a avut-o în întreaga sa viață.
În ziua praznicului Adormirii Născătoarei de Dumnezeu, urmând o tradiție bine întemeiată și veche, chiriarhul locului s-a aflat în mijlocul obștii de la Mănăstirea Hodoș-Bodrog, de lângă Arad. Aici, a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un sobor ales de preoți și diaconi, slujitori ai lăcașului de cult, dar și ai unor parohii din apropierea mănăstirii.
Cuvântul de învățătură a fost legat de importanța Maicii Domnului în viața noastră, ca model de sfințenie și de legătură între cer și pământ, adică între Dumnezeu și oameni.
Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de studenți teologi și viețuitori ai sfintei mănăstiri.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele dr. Nicolae Tang, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Arad și viețuitor al Mănăstirii Hodoș-Bodrog, a adresat chiriarhului un cuvânt de mulțumire din partea părintelui stareț, protos. Grigore Timiș, şi a întregii obști, pentru popasul duhovnicesc la Mănăstirea Bodrog.