De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Colaborarea dintre Biserică şi Şcoală
Marţi, 15 ianuarie, în sala festivă a Arhiepiscopiei Timişoarei a avut loc şedinţa de lucru a metodiştilor şi şefilor cercurilor de religie, în cadrul căreia au fost prezentate activităţile responsabililor de cerc pedagogic pe judeţ, precum şi principalele aspecte evidenţiate de către profesorii metodişti în activitatea desfăşurată.
Întâlnirea a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. La eveniment au fost prezenţi pr. Sorin Lungoci, consilier pe probleme de învăţământ, inspectorul de religie, prof. Daniela Buzatu, profesorii metodişti: prof. Crina Pîrvu - Şcoala Gimnazială Nr. 18 Timişoara, prof. Dorel Laţcu - Liceul "G. Moisil" Timişoara, prof. Burman Gabriela - Liceul "N. Lenau" Timişoara, precum şi responsabilii de cerc pedagogic: prof. Daniela Berar - Şcoala Gimnazială Nr. 2 Timişoara, şi prof. Lavinia Manga - Colegiul Naţional Bănăţean. Profesorii metodişti şi responsabilii de cerc pedagogic au prezentat activităţile desfăşurate, iar profesoara Daniela Berar a evidenţiat activităţile metodice organizate în cadrul Cercului de religie - gimnaziu, cu referire la lecţia "Sfintele Taine în viaţa creştinului", susţinută de profesoara Florina Jinga de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Nr. 19, Timişoara, precum şi la activitatea desfăşurată la Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" de către profesoara Anişoara Ioana, cu titlul "Valoarea versului şi cântecului în cadrul orei de religie". În cadrul acestei activităţi, elevii de la specializarea Teologie, coordonaţi de profesorul Nicolae Şincari, au susţinut un concert de colinde. În cadrul întâlnirii, inspectorul Daniela Buzatu a solicitat celor prezenţi să evidenţieze aspectele pozitive şi negative întâlnite pe parcursul activităţilor metodice, în vederea realizării ulterioare a analizei SWOT. "În cadrul şedinţei de lucru a metodiştilor şi a şefilor de cerc pedagogic la disciplina religie au fost punctate activităţile care s-au derulat, precum şi lecţiile susţinute de cadrele didactice, analizându-se valoarea lor din punct de vedere metodic. De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost evidenţiat faptul că pe parcursul semestrului I s-au desfăşurat 18 întâlniri de lucru în judeţ între profesorii de religie şi preoţi, în vederea stabilirii de parteneriate şi activităţi comune, ce urmează a se desfăşura în prezentul an şcolar 2012-2013. Evenimentul a avut ca obiectiv analiza activităţilor desfăşurate până în acest moment, precum şi pregătirea următoarelor consfătuiri ale profesorilor de religie, care vor avea loc mâine, 18 ianuarie, ora 14:00, la Lugoj şi sâmbătă, 19 ianuarie, la Timişoara", a precizat pr. Sorin Lungoci, consilier pe probleme de învăţământ din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei.