În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Colinde şi daruri pentru bătrânii de la «Christiana» şi Domneşti
La sfârşitul săptămânii trecute, părinţii slujitori de la Parohia Dobroteasa, Protoieria III Capitală, împreună cu copiii şi tinerii care frecventează programele educaţionale şi de voluntariat ale parohiei, au colindat şi au oferit daruri persoanelor vârstnice de la aşezământul Mănăstirii Christiana şi de la Căminul de bătrâni Domneşti, Ilfov. Între Parohia Dobroteasa şi cele două aşezăminte sociale este o mai veche relaţie de prietenie duhovnicească. La hramurile acestor aşezăminte, enoriaşi şi tineri ai parohiei ajută la distribuirea de alimente, hrană caldă şi orice este nevoie.
"Împreună cu tinerii de excelenţă ai parohiei şi cu copii din cadrul Cercului de pictură "Buna Vestire" a Parohiei Dobroteasa am colindat şi am dus daruri celor 25 de persoane vârstnice, rezidente în aşezământul de la Mănăstirea Christiana, între noi şi bătrânele rezidente fiind o mai veche relaţie de suflet. De asemenea, după Sfânta Liturghie de duminică, am mers la spitalul de boli cronice, un aşezământ de stat aflat în grija primăriei locale, unde sunt 54 de persoane vârstnice. Spre deosebire de bătrânele de la "Christiana" care se află în grija maicilor, la Domneşti, aceste persoane vârstnice se simt părăsite, rar se duc mari oameni pe acolo. A fost un moment mai emoţionat, fiindcă am avut impresia că ne aşteptau să mergem la dânşii. Aici este nevoie de mai multă mângâiere şi de dragoste. Dânşii mai sunt sprijiniţi de parohia de acolo, în limita posibilităţilor lor, şi de curând au mai fost vizitaţi de copiii de la şcoala generală din localitate", a precizat Domnica Cecilia Constantinovici, asistent social în cadrul Protoieriei III Capitală. Darurile au constat în dulciuri, pături şi articole vestimentare. "Prin cele două acţiuni sociale, denumite "Colind pentru bunica" şi "Colind străbun", am dorit să le ducem un duh de dragoste şi mângâiere, pentru a le arăta că nu i-am uitat, şi pentru ca şi dumnealor să întâmpine cum se cuvine sărbătoarea Naşterii Domnului", a subliniat părintele paroh Gheorghe Sima.