De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Colocviu internaţional al doctoranzilor la Facultatea de Teologie din Sibiu
La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, a avut loc luni, 11 octombrie, un colocviu internațional al doctoranzilor la care au participat teologi de la facultățile din Berna și Sibiu. Au fost prezenţi zece studenți elvețieni însoțiți de patru membri ai corpului profesoral, grupul aflându-se într-un schimb de experiență cu partea română, în perioada 9-16 octombrie.
La sesiunea de susţinere a referatelor, desfăşurată în Sala „Spiridon Cândea” a facultății sibiene, au prezentat lucrări trei doctoranzi din Berna: Anna Khoury, cu o lucrare despre iconografia răsăriteană, Marina Felder Ramseier, care a realizat o analiză a dialogului între Biserica Ortodoxă și vechile biserici catolice, și Jean Renel Amesfort, despre viziunea asupra Bisericii în lumina dialogului mai sus menționat a teologului Herwig Aldenhoven.
Alte trei lucrări, două în limba engleză și una în germană, au prezentat și doctoranzii români: Ovidiu Vasu, plecând de la opera dogmatică a profesorului Nicolae Chițescu, Ștefan Popa care a vorbit despre dialogul interreligios, având ca punct de plecare a treia întâlnire a Consiliului mondial al bisericilor, de la New Delhi, din 1961, și preotul Daniel Puia-Dumitrescu, a cărui prezentare a avut ca subiect lucrul cu tinerii în Biserica Ortodoxă Română, pornind de la o experiență personală în Marea Britanie.
În continuarea fiecărei prezentări au avut loc discuții, iar o contribuție la dialog au avut-o și profesorii coordonatori, din partea facultății sibiene participând decanul acesteia, pr. prof. dr. Daniel Buda, și lect. dr. Alina Pătru.
Din echipa de organizare a evenimentului a făcut parte și profesorul de origine română Georgiana Huian, de la Facultatea din Berna.