De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Comemorarea Patriarhului Justinian Marina în Capitală
Patriarhul Justinian Marina (1948-1977) a fost comemorat sâmbătă, 26 martie, la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti (unde se află mormântul său), la 39 de ani de la trecerea sa la Domnul. Slujba de pomenire pentru cel de-al treilea Patriarh al României a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. La finalul slujbei, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt în care a evocat personalitatea Patriarhului Justinian. „A fost un patriarh luptător, în sensul că s-a luptat mult pentru Biserica pe care o păstorea. Împreună cu ceilalţi ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a propovăduit cuvântul Evangheliei, a încercat să restaureze mănăstiri şi biserici şi chiar să construiască unele noi, într-o perioadă foarte grea. În acea vreme, biserica Mănăstirii Radu Vodă era depozit de materiale didactice, iar clădirea internatului teologic era şcoală de partid. Patriarhul Justinian a luptat mult şi a redeschis această biserică”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.
Cel de-al treilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române s-a născut la data de 22 februarie 1901, în localitatea Suești, județul Vâlcea. A rămas în conștiința poporului ortodox român prin restaurarea și consolidarea mănăstirilor și bisericilor care au fost încercate în perioada celui de-al Doilea Război Mondial; prin reorganizarea învățământului teologic ortodox; prin crearea unor așezăminte de asistență socială pentru preoți și călugări și, nu în ultimul rând, printr-o frumoasă operă duhovnicească.