De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Comemorarea poetului Mihai Eminescu la Caransebeș
Vineri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale și când se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, sala de expoziție a Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului va găzdui evenimentul „Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș”. Evenimentul va debuta cu prezentarea expoziției „Limba română în patrimoniul cultural bisericesc”, urmată de o dublă lansare de carte. Una dintre cărți va fi albumul Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, realizat de părintele arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, urmată de cartea-album „Caransebeș: Viziuni - Karansebesch: Visionen”, ai cărei autori sunt scriitorul Gheorghe Jurma și Erwin Josef Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor şi al Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa.
Evenimentul cultural se va încheia cu un recital muzical pe versurile poetului național Mihai Eminescu.
„Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș” urmărește să stârnească setea de cultură a privitorului și cititorului, purtându-l, de Ziua Națională a Culturii, într-o călătorie de cunoaștere a patrimoniului cultural din Caransebeș, loc în care cultura a fost la loc de cinste pentru toate păturile sociale ale orașului dinaintea Marii Uniri și sub cupola căreia oamenii de cultură ai locului s-au unit în vederea realizării marelui deziderat al poporului român, se arată pe site-ul episcopiacaransebesului.ro.
Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” și a Episcopiei Caransebeșului. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.