În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Comuna Conop, 500 de ani de la atestare
Comuna Conop are în acest an un dublu prilej de sărbătoare. În acest an se împlinesc 500 de ani de la atestarea documentară a comunei şi 100 de ani de când biserica de lemn de aici a fost înlocuită cu biserica existentă acum, purtând hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
Ziua de sărbătoare a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi. Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de pr. Ioan Jidoi de la Parohia Radna. În cuvântul său, părintele a subliniat rolul sfinţilor în viaţa morală a credincioşilor, arătând că "aceştia sunt cei care ne ajută să trecem de la moarte la viaţă, aceştia sunt chipul jertfei supreme şi pilde vii pentru no, creştinii, căci ei au slujit lui Hristos lucrând în ogorul Bisericii Sale". S-a înconjurat biserica având praporii în frunte, s-a continuat apoi cu Taina Sfântului Maslu oficiată de un sobor de preoţi, avându-l în mijlocul lor pe părintele protoiereu Crinel Onea, iar mai apoi s-a făcut pomenirea preoţilor, ctitorilor şi binefăcătorilor biserici. Preotul paroh Sorin Ciurlea a mulţumit oficialittăţilor locale şi centrale prezente şi în mod special celor care au sprijinit direct biserica pentru a putea fi renovată (Guvernului României, Consiliului judeţean, Prefecturii jud. Arad, precum şi primăriei locale). Sărbătoarea a continuat la Căminul cultural, unde ansamblul de dansuri şi de muzică populară locală au interpretat câteva cântece şi dansuri populare specifice zonei. S-au recitat câteva poezii, iar Roman Dubeşteanu, directorul Şcolii Generale din Conop, împreună cu pr. Sorin Ciurlea au expus în amănunt istoricul comunei, precum şi istoricul bisericii ortodoxe de aici. Ziua s-a încheiat cu o masă festivă la care au luat parte toţi invitaţii. (pr. Cosmin Balint)