De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Comunicări pe teme de bioetică la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca
Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a găzduit sesiunea de comunicări studenţeşti cu tema "Teoria. Bioetica. Praxis", care se înscrie în cadrul Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor.
În debutul manifestărilor, Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, a ţinut o cuvântare, urmată de alocuţiunea decanului facultăţii, pr. prof. Ioan Chirilă. Au fost prezentate comunicări din domeniul studiilor biblice, secţiune moderată de pr. Stelian Tofană şi de pr. Ioan Chirilă, profesori la catedrele de Noul, respectiv Vechiul Testament. Un workshop cu tema "Îngrijirea omului suferind, în duh creştin" a fost coordonat de prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, iar o parte dintre studenţi au vizitat Centrul de Recuperare Psihoneuromotorie pentru Copiii cu Handicap "Sfânta Irina" din Turda. O secţiune de comunicări, moderată de pr. conf. dr. Ştefan Iloaie, a vizat dimensiunea practică a îngrijirii bolnavilor şi alinării suferinţei, iar secţiunea moderată de lect. univ. dr. Marcel Muntean a fost rezervată exclusiv studenţilor de la specializarea Artă sacră. La final, s-a prezentat o sesiune concluzivă, iar Grupul "Sfântul Mare Mucenic Mina" a interpretat cântări liturgice din perioada Triodului. Totodată, au fost premiate cele mai bune lucrări. Evenimentul, coordonat de pr. asist. univ. dr. Cristian Sonea şi asist. univ. dr. Paula Bud, a fost gândit ca un program de voluntariat care să aducă un folos intelectual şi duhovnicesc studenţilor. (Flavia Oroian)