În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Concertul de muzică bisericească şi patriotică „File de unire” la Galaţi
La Galați a avut loc marți seara, 27 noiembrie, tradiţionalul concert de muzică bisericească şi patriotică organizat de Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei” din oraș, ajuns anul acesta la cea de-a 25-a ediţie. Concertul, aşezat sub genericul „File de unire”, a fost găzduit de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din municipiul Galaţi şi a reunit pe scenă corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei”, Corul de copii „Ichos” al clasei a VII-a, Corul „Zefir”, format din elevele Secţiei Patrimoniu-Cultural din cadrul seminarului gălăţean, Grupul psaltic „Kinonia” şi Formaţia de muzică veche „Kalofonis”. Programul propus de elevii seminarişti a cuprins piese psaltice şi corale, cântece patriotice şi momente de folclor autentic românesc dedicate Centenarului Marii Uniri.
În debutul întâlnirii, în foaierul teatrului gălăţean, participanţii au vernisat expoziţia de icoană bizantină „Crucea Sfântului Andrei”, în care au fost prezentate cele mai bune lucrări - icoane pe lemn - realizate de elevii seminarişti înscrişi la Secţia Patrimoniu-Cultural a seminarului din Galaţi. Un moment deosebit l-a constituit prezentarea filmului „An Centenar în seminar”, realizat de elevii seminarişti din Galaţi, în care au fost prezentate personalităţi care au avut o contribuţie deosebită la înfăptuirea idealului românesc, dar şi locaţii reprezentative pentru Marea Unire, din România şi din Basarabia.
Publicul gălăţean de toate vârstele, încântat de această seară cultural-artistică, a răsplătit tinerii interpreţi şi profesorii lor cu îndelungate ropote de aplauze. Evenimentul, desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, face parte din calendarul manifestărilor cultural-misionare organizate cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc, şi al aducerii la Galaţi a moaştelor Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei.