Praznicul Naşterii Domnului a adunat şi în acest an mulţimi de credincioşi la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Sfânta Liturghie din ziua marelui praznic a fost săvârşită de
Concursul naţional de creaţie „Copilul în familie“ - etapa eparhială
La Casa de oaspeţi "Sfântul Nicolae" din Iaşi a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a avut loc, ieri, etapa eparhială a Concursului naţional de creaţie "Copilul în familie". La competiţie au participat reprezentanţi din toate cele 12 protopopiate ale Arhiepiscopiei Iaşilor.
Copiii au prezentat lucrările lor la secţiunea literară şi la secţiunea artistică. Dacă anul trecut concursul, dedicat Anului omagial al Crezului Ortodox, a avut doar o secţiune literară, anul acesta s-a adăugat creaţia artistică. Astfel, copiii au avut posibilitatea să-şi exprime credinţa şi să arate darurile pe care le-au primit de la Dumnezeu. La secţiunea literară, pentru faza naţională a fost desemnată eleva Mihaela Bălău, din Protopopiatul Paşcani, iar la secţiunea artistică, pe locul I a fost clasată Mariana Alexandra Scriba, din Protopopiatul Darabani. "Pentru juriu a fost o adevărată provocare să-l aleagă pe cel mai bun, pentru că fiecare dintre lucrările lor au făcut referire la învăţătura Bisericii, la doctrina despre Sfintele Taine, despre Sfântul Botez, impresionând publicul prin expunerea experienţelor personale referitoare la Botez. La secţiunea artistică am avut desene, creaţii în creion, icoane pe sticlă şi icoane pe pânză. Fiecare membru şi-a susţinut creaţia în faţa juriului, căutând, pe cât posibil, să fie convingători. Sperăm ca, la etapa patriarhală a acestui concurs, reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor să facă parte cu cinste dintre câştigătorii etapei naţionale", a declarat pr. Sebastian Teacu, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Sectorului de Misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor. "Fără Taina Sfântului Botez nu putem fi alături de Dumnezeu" Copiii care s-au înscris la etapa eparhială a Concursului naţional de creaţie "Copilul în familie" au mărturisit că s-au pregătit intens pentru această competiţie în care au arătat ce înseamnă pentru ei Taina Sfântului Botez. "Am prezentat un eseu despre Taina Sfântului Botez, fiind îndrumată de părinţii mei. Pentru acest concurs m-am pregătit din timp şi am ales să vin îmbrăcată într-un costum naţional. Din eseul pe care l-am susţinut pot extrage ideea că fără Taina Sfântului Botez nu ne putem mântui şi nu putem fi alături de Dumnezeu", a declarat Ana Maria Molgoţ, din parohia Conţeşti, Protopopiatul Piatra Neamţ. "Am venit la acest concurs pentru a citi o compunere literară legată de Taina Sfântului Botez. Botezul unui copil este important pentru că, prin naşii care mărturisesc Crezul, el se leapădă de satana şi se uneşte cu Hristos", a declarat Florin Curcă-Moisuc, din parohia Cercu, Protopopiatul Iaşi 2. La finalul concursului, toţi participanţii au fost premiaţi.