Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a săvârşit Sfânta Liturghie, în Duminica după Botezului Domnului, 12 ianuarie, la Mănăstirea „Izvorul
Concursuri online de pictură, desen și eseuri pentru elevi
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Fundația „Cuvântul care zidește” din Craiova a inițiat, în perioada 16 martie - 17 aprilie 2020, activități online în cadrul Festivalului „Îngerul a strigat”, cu următoarele teme: concurs de pictură și desen cu titlul „Familia”; concurs de eseuri (format Word sau PDF) cu titlul „Eu și familia mea” și concurs de încondeiat ouă.
Activitatea concursului de pictură și desen cu tema „Familia” a fost finalizată în data de 6 aprilie, când pe site-ul oficial al fundației s-au afișat rezultatele și s-a realizat o expoziție online cu cele mai frumoase lucrări, menționându-se numele elevilor, al profesorilor coordonatori, precum și al școlii de care aparțin.
În acest proiect online, 40 de cadre didactice au implicat aproximativ 120 de tineri elevi din ciclul preșcolar, primar și gimnazial, de la instituții de învăţământ din Craiova. În continuare, Fundația „Cuvântul care zidește” derulează concursul de încondeiat ouă. Termenul-limită de trimitere a fotografiilor este 17 aprilie 2020, coordonatoarea acestor activități fiind doamna Cristina Stamatoiu, directoarea fundației.
În prima parte a lunii aprilie, profesorii de religie din județele Dolj și Gorj au continuat implementarea proiectului educațional „Ora de religie online”.
În cadrul acestui proiect, cadrele didactice au realizat diverse materiale, pe care le-au pus la dispoziția elevilor, utilizând mijloace moderne de comunicare. Dintre cele mai importante acțiuni, amintim: realizarea de lecții filmate, prezentări Prezi și PPT, întâlniri în spațiul virtual cu ajutorul platformelor puse la dispoziție de Ministerul Educației și Cercetării. De asemenea, în cadrul unui alt proiect catehetic, elevii au realizat materiale cu specific religios pascal, și anume: picturi, desene, eseuri și fișe de lucru. O altă activitate importantă a fost organizarea locurilor de rugăciune în spațiile personale, unde copiii au putut să se roage pentru binele familiei și pentru depășirea situației medicale actuale.