„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Conferinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Brăila
La Protopopiatul Brăila a fost organizată marţi, 17 februarie, conferinţa administrativă lunară a preoţilor din protopopiat, având ca temă de dezbatere: „Ora de religie, între «descurajarea majorităţii şi favorizarea minorităţii». Cooperarea dintre Biserică, Şcoală şi Familie prin proiecte comune şi activităţi concrete“. Întrunirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la care a participat întreaga preoţime a protopopiatului. La finalul sfintei slujbe, a fost învestit noul protoiereu al Protopopiatului Brăila, pr. Ioan-Mircea Băncilă, slujitor la Parohia „Sfântul Spiridon“ - Nou din oraş. Cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos i-a acordat rangul de iconom stavrofor şi l-a binecuvântat pentru noua misiune la care a fost chemat.
După ceremonia de învestire, la sediul Protopopiatului Brăila, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a prezidat întrunirea administrativă a preoţilor din această protoierie. La şedinţă au participat şi membri ai Permanenţei Consiliului eparhial. În cadrul reuniunii au fost prezentate ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod cu privire la statutul orei de religie şi s-a discutat despre necesitatea încheierii de parteneriate între parohii şi şcoli, pentru dezvoltarea cooperării în vederea susţinerii şi îmbunătăţirii orei de religie. În partea a doua a zilei, la Casa Corpului Didactic din Brăila, în prezenţa chiriarhului Dunării de Jos şi a profesorilor de religie a avut loc o întrunire consultativă în care au fost discutate aspectele organizatorice cu privire la organizarea şi constituirea filialei Brăila a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR). Între membrii fondatori se numără jurişti, profesori, ingineri, medici, oameni de cultură, la care se adaugă şi alte personalităţi reprezentative ale urbei brăilene. (Pr. Gabriel Molocea)