La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Conferinţă despre educaţie la Mănăstirea Antim
În seara zilei de marţi, 1 martie, Mănăstirea Antim a găzduit o conferinţă despre educaţia copiilor şi a părinţilor, susţinută de cunoscutul scriitor Cornel Constantin Ciomâzgă.
Conferinţa a făcut parte din ciclul de cateheze desfăşurate la Mănăstirea Antim în zilele de marţi. Biserica a fost neîncăpătoare pentru doritorii de a-l auzi pe scriitorul care s-a consacrat în literatura creştină contemporană. Acesta a fost introdus de părintele ierodiacon Gamaliel Sima, care a prezentat atât conferenţiarul, cât şi, pe scurt, tema despre care urma să vorbească.
Cornel Constantin Ciomâzgă s-a axat pe punctarea valorilor creştine în educarea copiilor de către părinţii creştin-ortodocşi. „Cărţile şi materialele despre educaţie aduc învăţăminte aparent bune, dar foarte puţine vorbesc dintr-o perspectvă creştină a lucrării lui Dumnezeu în viaţa oamenilor”, a menţionant conferenţiarul.
Vorbind despre diferenţa dintre copii în ceea ce priveşte abordarea educaţiei lor, a subliniat că „sufletul este irepetabil; copiii, chiar şi fraţii, sunt foarte diferiţi şi de aceea au nevoie de o abordare difertă în educaţie. Societăţile contemporane nu trăiesc după legile lui Dumnezeu, de aici şi problemele copiilor, cât şi ale generaţiilor”.