În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Conferinţă pe tema rugăciunii, în Postul Sfintelor Paşti, la Bistriţa
În a doua zi din Postul Sfintelor Paşti, la biserica numită „la Coroana“ din Bistriţa, în prezenţa unui public numeros, părintele Chiril Zăgrean de la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din judeţul Bistriţa-Năsăud a susţinut o conferinţă pe tema rugăciunii. Întâlnirea, la care au luat parte mai mulţi preoţi din parohiile bistriţene, face parte din seria de conferinţe duhovniceşti organizate la Bistriţa, pe perioada Postului Mare, sub genericul „Marţea Gândirii Creştine“.
Părintele Chiril Zăgrean, invitatul primei seri duhovniceşti din acest post, şi-a început prelegerea de la anumite constatări psihologice din viaţa omului contemporan, arătând că aducerea aminte în permanenţă de Dumnezeu, precum şi înţelegerea micimii existenţiale, nasc rugăciunea. Părintele a mai spus că rugăciunea particulară începe printr-o bună organizare a timpului, altfel, tumultul zilei, grija lumii vor alunga rugăciunea de la noi.
„Rugăciunea este cel mai bun lucru pentru suflet, practică indispensabilă pentru a ne găsi fericirea, care este de fapt mântuirea“, a fost concluzia pr. Chiril Zăgrean de la finalul conferinţei. Marţea viitoare este aşteptat inspectorul de religie al judeţului Bistriţa-Năsăud, pr. Adrian Cherhaţ, care va răspunde la o întrebare principală ce macină societatea românească de astăzi: „Mai e nevoie de religie în şcoală?“, după cum a anunţat prof. Florin Bojor, coordonatorul proiectului „Marţea Gândirii Creştine“ de la Bistriţa. (Andreea Pâgleşan)