De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Conferinţă Pro-Vita la Sibiu
Federaţia organizaţiilor ortodoxe Pro-Vita şi Asociaţia Pro-Vita Sibiu au organizat vineri, 26 noiembrie, în Aula "Mitropolit Meţianu" a Facultăţii de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu, conferinţa "Un paradox al zilelor noastre: copii mai puţini, dar mai bolnavi", susţinută de dr. Crista Todea Gross din cadrul Policlinicii medical-creştine "Christiana" de la Cluj-Napoca şi vicepreşedinte al federaţiei amintite. Întâlnirea şi discuţiile ulterioare au fost moderate de conf. dr. Sebastian Moldovan de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu şi membru al Federaţiei Pro-Vita.
Profesori, medici, studenţi şi membri ai Asociaţiilor Pro-Vita au avut posibilitatea să participe la o prezentare sistematică despre contraceptive, avort, vaccinuri şi bolile tot mai des întâlnite la copiii zilelor noastre. Prezentarea a fost una comparativă, cu statistici demografice şi sociale din timpul regimului comunist, din anii de după Revoluţia din 1989 şi din perioade apropiate zilelor noastre. "Datele ne arată că, cel puţin din 1993 şi până astăzi, natalitatea este scăzută şi mortalitatea ridicată. Sporul este tot timpul negativ, ceea ce înseamnă că mor tot mai mulţi oameni decât se nasc", a arătat dr. Crista Todea Gross. Un semnal de alarmă Pe lângă statisticile şi datele concise referitoare la situaţia trecută şi cea prezentă, conferinţa a avut ca scop şi alarmarea opiniei publice cu privire la problemele demografice şi sociale care încep să se ivească în România. "Tema a fost legată de viitorul acestui neam, al acestei Biserici, pentru că, aşa cum ştim, trăim deja deficitul demografic apărut prin practicile contraceptive, anticoncepţionale, împotriva natalităţii, pe care poporul român le-a îmbrăţişat cu atâta entuziasm de 20 de ani încoace. Ne pregătim pentru probleme sociale enorme, care vor urma în deceniile viitoare. Ne pregătim pentru o Românie îmbătrânită, o Românie nu doar cu persoane de vârsta a treia cu probleme deosebite şi cu o cronică lipsă a forţei de muncă, dar şi o Românie a copiilor cu foarte mari probleme de sănătate, pe care le constatăm deja", ne-a spus conf. dr. Sebastian Moldovan de la Asociaţia Pro-Vita Sibiu.