Ambasada României la Budapesta a organizat miercuri, 27 noiembrie, Recepția oficială de Ziua Națională a României, care are loc, ca în fiecare an, în preajma datei de 1 Decembrie, fiind un eveniment foarte
Conferinţele preoţeşti de primăvară, la final în Arhiepiscopia Sibiului
Conferinţele preoţeşti de primăvară din Arhiepiscopia Sibiului s-au încheiat vineri, 25 mai, cu întâlnirea preoţilor din protopopiatele Sibiu, Mediaş, Avrig, Agnita şi Sălişte. Conferinţa a avut loc în Aula "Mitropolit Ioan Meţianu" a Facultăţii de Teologie "Sfântul Andrei Şaguna" din Sibiu şi a fost prezidată de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Discuţiile s-au axat pe aspectele spirituale şi practice ale Tainei Sfântului Maslu, fiind prezentate cinci referate cu abordări teologice diferite.
"Ne-am bucurat de prezenţa şi de contribuţia preoţilor din toate protopopiatele. Viaţa Bisericii este întreţinută de această Taină de mijlocire pentru oamenii în suferinţă pentru că suntem nu doar liturgic implicaţi în această lucrare, ci şi obligaţi sufleteşte să ne apropiem de cei în suferinţă, să le acordăm asistenţă şi să ne îngrijim de viaţa lor şi sufletească şi trupească. Tema conferinţei a fost împărţită în trei secţiuni: liturgică, istorică şi practică", ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu. Au fost aduse în discuţie şi anumite probleme legate de rânduiala slujbei, de inovaţiile şi greşelile făcute în practică, precum şi îndemnuri pentru săvârşirea corectă şi completă a Tainei Sfântului Maslu. În cursul săptămânii trecute s-au desfăşurat alte conferinţe la Braşov şi Făgăraş. La întâlnirea de la sediul protopopiatelor Făgăraş I şi Făgăraş II, prezidată de IPS Mitropolit Laurenţiu, au participat preoţii din cele două protopopiate amintite, precum şi preoţii din Protopopiatul Rupea. Tema "Sfântul Maslu" a fost abordată prin trei referate, susţinute de pr. Dorin Ioan Cristian, de la Parohia Perşani, cu o abordare istorico-patristică, de pr. Ioan Pascu, de la Parohia Măieruş, care a elaborat o lucrare sub aspect dogmatic, şi de pr. protopop Ioan Tărcuţă, de la Parohia Ucea de Jos, evidenţiind aspectele liturgice ale temei.