În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Congresul tinerilor "Nepsis", la Bristol
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, în perioada 5-7 iunie 2015, a avut loc, la Bristol, în Anglia, cel de-al şaselea Congres anual al tinerilor Nepsis - filiala Marea Britanie şi Irlanda. Invitatul principal al tinerilor a fost Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei, care a susţinut conferinţa cu tema „Parohia - Hristos în mijlocul nostru”.
Ziua de vineri, 5 iunie, a fost rezervată vizitării oraşului Bristol. Programul a inclus mai multe obiective de interes cultural, religios, industrial şi ştiinţific din orașul de pe malul râului Avon, renumit pentru multe realizări de pionierat în perioada Revoluţiei industriale din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc conferința cu tema „Parohia - Hristos în mijlocul nostru”. Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul a subliniat rolul primordial al parohiei în istorie, dar şi în vremea noastră, ca loc de întâlnire euharistică a comunităţii creştine. Această funcţie sacramentală şi duminicală a stat la baza creării parohiilor încă din primele secole creştine, constituind modelul pentru apariţia mai târziu a comunităţilor monastice. Conferinţa a fost urmată de două sesiuni substanţiale de întrebări şi răspunsuri, în care Preasfinţitul Părinte Ignatie a răspuns întrebărilor şi preocupărilor diverse şi profunde ale tinerilor prezenţi la congres. Programul zilei de sâmbătă a fost completat de slujba Vecerniei Mari şi de o prezentare de costume populare româneşti, aduse şi purtate deopotrivă de gazdele din Bristol şi de participanţii la congres.
Duminică, 7 iunie, tinerii au participat la Sfânta Liturghie arhierească, urmată de agapă şi un program artistic deosebit de cântece şi dansuri populare româneşti, care i-au făcut pe toţi participanţii de la celălalt capăt al Europei să se simtă mult mai aproape de casă. Întregul eveniment a fost posibil prin strădania şi sprijinul material deosebit al Parohiei Ortodoxe Române „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Bristol şi al părintelui paroh Ioan Claudiu Moldovan.