Cu prilejul sărbătorii Intrării în biserică a Maicii Domnului, 21 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop‑vicar
Consfătuirea profesorilor de religie din Bucureşti
La Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Bucureşti a avut loc ieri, 12 septembrie, consfătuirea profesorilor de religie care predau la şcolile din capitala României. Cadrele didactice au fost informate la început de an şcolar în legătură cu cele mai noi reglementări din domeniul educaţional.
Consfătuirea cu profesorii de religie a fost condusă de părintele profesor Gheorghe Dogaru, inspector de specialitate la disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. La întâlnire a participat şi Cristinel Rusu, inspector la Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor. „Consfătuirea cu profesorii de religie din municipiul Bucureşti a fost stabilită ca dată, după întâlnirea inspectorilor de specialitate la disciplina religie din toată ţara, pentru a fi aduse la cunoştinţa cadrelor didactice toate noutăţile cu privire la planul-cadru, metodologii, manuale şi tot ceea ce înseamnă bunul mers al predării disciplinei respective la nivel naţional. În sensul acesta, în perioada 9-11 septembrie, s-a desfăşurat la Constanţa întâlnirea inspectorilor de religie pe ţară, iar astăzi toate aceste informaţii şi noutăţi pe care le-am primit la această consfătuire au fost comunicate profesorilor de religie din municipiul Bucureşti“, ne-a spus părintele inspector Gheorghe Dogaru.
Principalele noutăţi administrative transmise profesorilor se referă la programa şcolară pentru clasa pregătitoare şi clasa I, precum şi la subvenţionarea manualelor şcolare pentru elevii care nu au posibilităţi să şi le procure. „Ca noutăţi majore în noul an sunt cele legate de planurile-cadru la clasa pregătitoare şi clasa I aprobate în anul 2013 pe care le-am reamintit colegilor profesori, consultarea catalogului manualelor pentru ca fiecare unitate de învăţământ să aibă necesarul de manuale, iniţiativa Arhiepiscopiei Bucureştilor de a veni în sprijinul tuturor familiilor nevoiaşe cu rechizite şcolare incluzând în acestea şi fişele de lucru pentru clasa pregătitoare şi pentru clasa I. Un alt punct al întâlnirii l-au constituit concursurile şcolare, atât cele care sunt trecute în calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale, cât şi două concursuri transdisciplinare: «Cultură şi civilizaţie» şi «Istorie şi cultură». De asemenea, s-a discutat despre olimpiada de religie pentru clasele VII-XII şi olimpiada pentru clasele IX-XII la discipline teologice pentru elevii liceelor de specialitate“, ne-a mai spus părintele inspector.