De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Consfătuiri pe tema dezvoltării operaţionale
Centrul eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a găzduit joi, 17 mai, în Sala "Mitropolit Nestor Vornicescu", o întâlnire de lucru în cadrul proiectului FORTE. Cu acest prilej au fost discutate mai multe probleme legate de gestionarea viitoarelor activităţi ce se vor desfăşura în judeţul Mehedinţi.
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, personalul angajat în desfăşurarea proiectului FORTE - Formare Trainică pentru Parteneriat Social în judeţul Mehedinţi, a planificat în cadrul unei şedinţe de lucru paleta viitoarelor activităţi. Această primă etapă de discuţii s-a concretizat în realizarea evaluării capacităţii organizaţionale şi de livrare de servicii sociale în cadrul fiecărei eparhii implicate şi totodată în cadrul Administraţiei Patriarhale. Scopul a fost unul bine definit, urmărind în special identificarea elementelor caracteristice şi a priorităţilor de formare a personalului din proiect. Totodată s-a hotărât folosirea periodică a proceselor de evaluare în vederea eficientizării activităţii în Episcopia Severinului şi Strehaiei. Claudiu Radu Vereş, facilitator al procesului de planificare strategică în cadrul proiectului FORTE a oferit mai multe detalii despre subiectele aşezate pe ordinea de zi: "Astăzi are loc prima întâlnire în cadrul procesului de planificare strategică, dezvoltat în cadrul proiectului "FORTE - Formare Trainică pentru Parteneriat Social". Această întrevedere presupune o adunare a consilierilor din cadrul eparhiei pentru a stabili împreună care sunt domeniile în care eparhia doreşte să se dezvolte, ca şi rezultat al proiectului ante-menţionat. Trebuie mai întâi să se realizeze o strategie a instituţiei pe o perioadă de trei ani. Practic, această întâlnire are rolul de a clarifica exact domeniile strategice pe care dorim să se intervină. Cu toate acestea, trebuie să ţinem cont în egală măsură de faptul că incluziunea socială trebuie să fie prioritară şi aplicată oricărui domeniu ales. Se va realiza o analiză a mediului intern, asupra eparhiei şi, pornind de la această stare de fapt, vom încerca să dezvoltăm împreună un plan operaţional care să ne permită să atingem rezultatele propuse". Proiectul FORTE este susţinut financiar prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane - POSDRU şi se va derula pe parcursul a 36 de luni, până în august 2013. Activităţile, iniţiate de Federaţia "Filantropia", împreună cu Patriarhia Română şi mai multe instituţii de profil din străinătate, vor veni în sprijinul dezvoltării organizaţionale a eparhiilor.