Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit în Duminica dinaintea Nașterii Domnului Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București,
Continuitate în activități misionare pentru tinerii din ATOR Banatul de Munte
În ziua Unirii Principatelor Române, luni, 24 ianuarie 2022, Centrul de Tineret Moniom din municipiul Reșița a fost gazda Adunării Generale a membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) din Banatul de Munte. Reuniunea a fost organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
Evenimentul a debutat prin săvârșirea slujbei de Te Deum în biserica parohială din Moniom de către părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial, răspunsurile la strană fiind oferite de membrii asociației. Cu această ocazie, părintele inspector a adresat un cuvânt de felicitare și încurajare tinerilor veniți din mai multe localități ale județului Caraș-Severin, se arată pe site-ul episcopiacaransebesului.ro.
A urmat ședința Adunării Generale a asociației, prezidată de Anita Radics, care a prezentat și bilanțul activităților derulate în anul 2021. Dintre numeroasele realizări ale tinerilor atoriști din anul care a trecut, pot fi remarcate: contribuția deosebită pe care cei aproximativ 80 de voluntari au avut-o în derularea celor 12 tabere educaționale din programul „Împreună pentru copiii noștri”; organizarea a patru campanii umanitare, cea mai importantă fiind „Ghetuțele lui Moș Nicolae”; organizarea a numeroase pelerinaje, excursii, schimburi de tineri și reuniuni ale acestora, care au constituit excelente prilejuri de misiune și mărturisire. Au fost amintite, de asemenea, cele 14 conferințe, ateliere și webinarii desfășurate în mediul online, publicarea mai multor articole pe site-ul tinereteincuvant.ro, precum și reprezentațiile oferite de Corul ATOR Banatul de Munte în Postul Crăciunului. În ceea ce privește proiectele propuse pentru anul 2022, se intenționează continuarea programelor de voluntariat în cadrul taberelor TDIS, inclusiv prin cooptarea de noi membri, continurea campaniilor umanitare deja tradiționale, precum și organizarea de pelerinaje, drumeții, schimburi de tineri și procesiuni, dar și a unor cursuri de formare și perfecționare a tinerilor voluntari.
La eveniment au fost prezenți aproximativ 40 de tineri din filialele Reșița, Caransebeș, Oravița, Valea Bistrei și Măureni ale ATOR Banatul de Munte.