Copiii ocrotiţi în casa de tip familial din cadrul Aşezământului social „Sfântul Gheorghe“ din Sebeş au fost informaţi şi educaţi preventiv, în cursul acestei săptămâni, cu privire la situaţiile de urgenţă.
Acţiunea cu tema „Activitate de informare preventivă“ a fost organizată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, cu ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea“ al judeţului Alba şi a fost susţinută de maiorul Rodica Rogobete.
Copiii, alături de angajaţii aşezământului social, au fost informaţi şi educaţi pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unui incendiu şi a altor situaţii de urgenţă, precum şi despre modul de apelare a numărului unic de urgenţă 112. Mijloacele şi materialele utilizate în cadrul activităţii informativ-preventive au fost filme educative, pliante, autocolante şi afişe, conform unui comunicat transmis de biroul de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba.
„Încă de la inaugurarea Aşezământului Social „Sfântul Gheorghe“, în anul 2007, a existat şi există o legătură între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea“ al judeţului Alba şi aşezământul nostru, legături concretizate prin vizita copiilor la sediile ISU Alba şi Sebeş precum şi vizita reprezentanţilor ISU la aşezământ cu diferite informări, dar şi cu cadouri pentru copiii ocrotiţi“, a precizat părintele Gheorghe Marin, coordonatorul Aşezământului social „Sfântul Gheorghe“ Sebeş.
În prezent, peste 700 de copii din judeţele Alba şi Mureş beneficiază de servicii sociale în cele aproximativ 40 de centre şi aşezăminte susţinute de Arhiepiscopia Alba Iuliei, împreună cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba.
La nivelul eparhiei, în cele două judeţe, funcţionează 18 case de tip familial în care sunt ocrotiţi aproximativ 230 copii, un centru de formare a deprinderilor pentru viaţă independentă pentru 15 copii, şase centre de zi pentru copii pentru 150 de beneficiari, 11 centre educaţionale pentru 275 de copii, un centru rezidenţial pentru 14 copii, două centre şcoală specială pentru 30 copii cu dizabilităţi şi un centru de zi pentru copii antepreşcolari în care sunt ocrotiţi 34 de copii. Centrele funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau a altor parteneri locali.