Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Copiii pe scena Bisericii
Copiii trebuie să devină o prezenţă permanentă în Biserică, atât la slujbe, cât şi în manifestarea lor şcolară şi extraşcolară. Aceasta este dorinţa ce ne animă pe noi, preoţii, diaconul şi profesorii de religie de la Parohia "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" Govândari şi de la şcolile ce funcţionează în preajma acestei biserici.
Datorită bunei comunicări şi colaborări dintre Şcoală şi Biserică, elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Generală nr. 7 şi de la Şcoala Generală nr. 9 sunt prezenţe obişnuite şi active în viaţa parohiei. Elevii acestor şcoli participă la proiectul "Hristos împărtăşit copiilor", sunt ajutoare la Sfânta Liturghie din duminici şi sărbători, îşi fac serbările şcolare în biserica parohială şi susţin diferite minispectacole în tot cursul anului. De asemenea, doamna Diana-Ortensia Raţiu, profesoară de religie, susţine două pagini pentru copii în revista "Foaia Govândarului", aflată în al şaptelea an de apariţie. Prezenţa lor este permanentă, pentru că nu doar la marile sărbători copiii trebuie să fie angrenaţi în activităţile Bisericii, ci în tot cursul anului. În această perioadă de pregătire pentru primirea Pruncului Sfânt în ieslea sufletelor noastre, elevii Şcolii Generale nr. 7, îndrumaţi de prof. Diana Raţiu, au susţinut un spectacol în care a fost pusă în scenă o exprimare vizuală aparte în legătură cu tema biblică a creaţiei omului. Astfel, doi naratori au citit textul din Cartea Facerii despre Creaţie, iar colegii lor au mimat cele citite. Acelaşi spectacol a fost prezentat luni, 20 decembrie, în sala de sport a şcolii, iar elevii au vizionat "jocul" colegilor lor în linişte deplină. Copiii trebuie integraţi în activităţile Bisericii Duminică, 19 decembrie, după săvârşirea Vecerniei, elevii de la Şcoala Generală nr. 9, îndrumaţi de prof. Corina Mitroi, dar şi de doamnele învăţătoare Măriuţa Benga şi Adina Belu, au prezentat o scenetă religioasă şi un concert de colinde strămoşeşti. Au participat numeroşi credincioşi, care au apreciat spectacolul prezentat de copii. La buna desfăşurare a acestor evenimente din incinta bisericii şi-au adus aportul, pe lângă părintele paroh, părintele Romulus Şandru, diaconul Emil Varga, profesor de religie la Colegiul Economic al Banatului Montan, şi părintele Mihai Ţunea, iar manifestarea religios-culturală a avut rezultate frumoase datorită elevilor care s-au arătat bucuroşi faţă de iniţiativele Bisericii. Asemenea provocări sunt necesare pentru a întreţine permanent dorinţa copiilor de a se exprima în Biserică, mai ales că ei sunt urmaşii noştri şi acest lucru nu trebuie să-l uităm niciodată!