În Duminica a 30‑a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Halânga, Protopopiatul Drobeta, unde a săvârșit Sfânta
Cor bisericesc în Parohia Rod, judeţul Sibiu
La iniţiativa preotului paroh Manase Virgil şi a învăţătoarei Vulcu Viorica, în Parohia Rod, Protopopiatul Sălişte, s-a înfiinţat un cor bisericesc, dirijat de profesorul de muzică Filipoiu Ioan, personalitate proeminentă a satului Rod, în prezent pensionar, ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani, fost director al Liceului de Muzică "George Enescu" din Bucureşti şi autorul Manualului de muzică pentru elevii clasei a VIII-a dinainte de 1989.
"Se ştie cât de importantă este participarea unui cor la Sfânta Liturghie, căci acesta dobândeşte un rol dinamizator deosebit, antrenând credincioşii din biserică la cântarea omofonă. Acest aspect s-a observat şi în biserica din Rod de la înfiinţarea acestui cor, căci credincioşii sunt mai atenţi la cântările Sfintei Liturghii, conştientizând în acelaşi timp valoarea şi importanţa ei pentru fiecare în parte", a spus pr. paroh Virgil Manase. Corul bisericesc din Parohia Rod s-a reînfiinţat după o perioadă de peste 30 de ani. "Sper să dăinuiască cât mai mult, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea sufletelor celor care vor păşi pragul sfintei biserici de la Rod", a mai spus pr. Virgil Manase. După cum a menţionat părintele paroh, dorinţa de a înfiinţa un cor al bisericii este mai veche, mai ales că renumitul profesor de muzică Ion Filipoi, deşi se află la o venerabilă vârstă, este prezent la biserică unde cântă la strană, iar în jurul lui s-au adunat şi format mai mulţi cântăreţi. La Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Rod există şi o asociaţie pentru tineri intitulată "Tineretul Ortodox" ale cărei activităţi sunt dedicate catehizării tinerilor. Activităţile se desfăşoară aproape săptămânal, în special duminica, după Vecernie. De asemenea, în perioada iernii au loc activităţi cu elevii din clasele primare şi gimnaziale. Copiii învaţă rugăciuni, părţi din slujbele religioase şi sunt iniţiaţi în cântările de la strană. (Ştefan Mărculeţ)