În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Corala „Armonia“ a încântat inimile sucevenilor
Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava a găzduit luni, 30 martie 2015, spectacolul dramatic prepascal „În vremea aceea...“, susţinut de Corala „Armonia“ a Arhiepiscopiei Tomisului.
Pe lângă prezenţa a sute de suceveni, la eveniment au mai participat Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. În cuvântul rostit cu acest prilej, IPS Pimen a apreciat jertfa pe care o depune Corala „Armonia“ pentru promovarea cântării religioase. „Aţi făcut un efort să ajungeţi în Bucovina şi să ne bucuraţi cu acest spectacol. Ca să reuşiţi să faceţi un asemenea spectacol, trebuie să fiţi oameni credincioşi, cu har de la Dumnezeu. Am remarcat că aţi îmbinat cuvântul lui Dumnezeu cu muzica“, a menţionat Arhipăstorul Eparhiei Sucevei şi Rădăuţilor, care a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie pentru prezenţă, dar şi pentru că susţine activitatea coralei constănţene. A urmat cuvântul ierarhului de la Constanţa, care a apreciat osteneala pe care o depune IPS Pimen cu timp şi fără timp în slujba Bisericii din Bucovina, urmând ca mai apoi să-i acorde Înaltpreasfinţiei Sale o diplomă de vrednicie. Corala bărbătească „Armonia“ a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Tulcea, la iniţiativa arhid. asist. univ. Iulian Dumitru. Din anul 2003, se află sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului, susţinând numeroase concerte atât în ţară, cât şi peste hotare. În luna iulie a anului 2013, Corala „Armonia“ a participat la Jocurile Corale Mondiale (World Choir Games) din Riga - Letonia, unde a obţinut medalia de aur şi Marele Premiu la Secţiunea „Cor bărbătesc“ şi medalie de aur la Secţiunea „Muzică sacră“. În prezent, Corala „Armonia“ numără 20 de membri. Aceasta abordează un repertoriu diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice şi monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, dar şi piese din repertoriul clasic universal.