De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Corul arădean „Vestitorii“, premiat la Festivalul de la Ohrid
La Ohrid, în Macedonia, a avut loc, în perioada 25-29 august, o nouă ediţie a Festivalului Internaţional al Corurilor. Formaţia corală care a reprezentat România a fost corul de cameră "Vestitorii" al Parohiei ortodoxe române "Micălaca Veche II" din Arhiepiscopia Aradului.
Corul arădean a participat la Secţiunea "concurs", la Secţiunea "muzică sacră" şi la Secţiunea "open air", condusă de profesorul de muzică Laura-Andreea Roşu. Concursul din acest an din oraşul macedonean a reunit 53 de formaţii corale, distribuite în cele cinci secţiuni, majoritatea participând la Secţiunea "concurs". Formaţiile corale au fost de mai multe categorii: coruri mixte, de cameră, de copii şi coruri de voci egale. La concursul din acest an, corul nostru a participat cu următoarele compoziţii muzicale: la Secţiunea "competiţie" au fost interpretate "Anixandarele" (compozitor Nicolae Lungu), "Rum, Dum, Dum" (piesă macedoneană, obligatorie pentru a participa la această secţiune, compusă de Dragan Shuplevski), "Idilă bihoreană" (compozitor Sabin Drăgoi) şi "Dona Sol" (compozitor Nicolae Suciu); la Secţiunea "muzică sacră" au fost interpretate "Slavă… Să aibă" (aranjament muzical de Mircea Buta) şi "În Biserica măririi Tale" (compozitor Gheorghe Şoima). Juriul, alcătuit din compozitori de talie internaţională, a acordat 84,67 puncte din 100 Corului de cameră "Vestitorii", obţinând cu acest punctaj locul II la Secţiunea "concurs". Corul de cameră "Vestitorii" a fost înfiinţat în anul 2009, în preajma Praznicului Naşterii Domnului, pentru a vesti bucuria Naşterii Fiului lui Dumnezeu creştinilor din parohie. Membrii acestei formaţiuni corale reprezintă o parte din corul mixt "Naşterea Domnului" al parohiei arădene, condus de doamna profesoară Lodi Magdalena. După încheierea concursului, vreme de şapte zile, membrii corului au efectuat un pelerinaj religios în Grecia pentru a se închina la locurile care adăpostesc moaştele Sfinţilor Andrei, Spiridon, Nectarie, Dimitrie Izvorâtorul de Mir şi Ioan Rusu, precum şi vestigii ale trecutului antic din Atena. Prin contribuţia adusă, corul arădean a reprezentat cu cinste Arhiepiscopia Aradului şi, implicit, Patriarhia Română, dovedind păstrarea şi continuarea tradiţiilor muzicale de ieri şi de astăzi ale poporului român.