Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Covăsnenii au lansat apa minerală condimentată

Covăsnenii au lansat apa minerală condimentată

Data: 15 Septembrie 2008

▲ Cu prilejul festivalului apei minerale „Aquarius“, covăsnenii au lansat moda apelor minerale condimentate cu boia de ardei, piper sau cuişoare ▲ Cu toate că judeţul Covasna este considerat unul dintre cele mai bogate în ape minerale din Europa, mai bine de trei sferturi dintre izvoare nu sunt valorificate ▲ În ceea ce priveşte calitatea acestor izvoare, puţini oameni ştiu că, în staţiunea Vâlcele, aflată la numai câţiva kilometri de Sfântu Gheorghe, există un izvor de apă minerală care are cel mai mare conţinut de magneziu din Europa ▲

Covăsnenii au lansat moda apelor minerale condimentate, cu ocazia Festivalului „Aquarius“, care a început, sâmbătă, în staţiunea Şugaş-Băi, din apropierea municipiului Sfântu Gheorghe. În încercarea de a-şi atrage cât mai mulţi simpatizanţi, unii concurenţi au oferit vizitatorilor ape minerale condimentate cu boia de ardei, piper sau cuişoare. Festivalul apei minerale „Aquarius“, organizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna, are ca scop promovarea potenţialului natural al judeţului, deosebit de bogat în resurse hidrominerale, dar şi revigorarea staţiunii Şugaş-Băi, care şi-a pierdut din strălucirea avută la începutul secolului trecut, când era vizitată de numeroase persoane interesate de curele balneare. Pe lângă mofete şi băi termale cu apă minerală, la Şugaş-Băi se mai găseşte izvorul Elisabeta, folosit de sute de ani ca remediu împotriva bolilor hepatice şi a gastritelor. Prima ediţie a festivalului „Aquarius“ a avut loc anul trecut în localitatea Micfalău, iar trofeul a revenit unui izvor din localitatea Bixad, a cărui apă a fost desemnată, prin votul celor prezenţi, drept cea mai gustoasă.

Apa minerală cea mai bogată în magneziu din Europa

Judeţul Covasna este atât de bogat în ape minerale, încât se spune că este destul să bagi degetul în pământ, pentru ca aceasta să ţâşnească. Cu toate acestea, mai bine de trei sferturi dintre izvoare nu sunt valorificate. Potrivit specialiştilor din cadrul Consiliului Judeţean, doar aproximativ 600, dintre cele câteva mii de izvoare de apă minerală, sunt, în prezent, captate, iar cele mai cunoscute sunt Bodoc şi Biborţeni, care se vând şi în prăvălii. Puţini oameni ştiu însă că, în staţiunea Vâlcele, aflată la numai câţiva kilometri de Sfântu Gheorghe, există un izvor de apă minerală care are cel mai mare conţinut de magneziu din Europa, element ce luptă cu succes împotriva stresului. În timp ce sătenii îşi spală cizmele de cauciuc în apa acestui izvor, orăşenii vin de la kilometri distanţă cu pet-urile, pentru a-şi lua „apă de leac“. Apa minerală din staţiunea Covasna este folosită de secole pentru băi şi pentru tratarea bolilor cardiovasculare, iar, în nordul judeţului, la Balvanyos, se află aşa-numitul „izvor de ochi“, despre care se spune că tratează conjunctivitele.