La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Credincioşii români din Argentina l-au sărbătorit pe voievodul sfânt Ştefan
Duminică, 5 iulie, biserica ortodoxă română „Sfântul Apostol Andrei“ din Buenos Aires, după Sfânta Liturghie săvârşită de părintele paroh împreună cu doi preoţi din SUA şi diaconul sârb din Argentina, a organizat în trapeza bisericii o manifestare cultural-religioasă în care a fost sărbătorit Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.
În cadrul acestei acţiuni, la care s-au adunat români din mai multe părţi ale Argentinei, pr. paroh Vasile Ioan Tivadar a subliniat importanţa acestui eveniment pentru neamul românesc şi a îndemnat pe cei prezenţi să cinstească eforturile înaintaşilor şi să păstreze în continuare limba românească şi credinţa strămoşească. Amintim că parohia ortodoxă română „Sfântul Apostol Andrei“ a fost înfiinţată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la 1 octombrie 2008, şi se află sub îndrumarea duhovnicească a părintelui iconom stavrofor Vasile Ioan Tivadar. Aici au loc activităţi pastoral-misionare pentru toţi credincioşii. Prima Liturghie în această parohie a fost săvârşită la 14 decembrie 2008. Deşi sunt doar câteva luni de la înfiinţare, duminica, după Sfânta Liturghie, în cadrul parohiei, se desfăşoară Şcoala de duminică, care şi-a început activitatea prin sprijinul credincioşilor din Buenos Aires, dornici să afle şi să se apropie şi mai mult de tot ceea ce înseamnă Ortodoxie şi spirit românesc autentic. Aici se desfăşoară, sub coordonarea părintelui paroh, cursuri de limba şi literatura română, istorie şi geografie a României, cât şi de religie ortodoxă. De asemenea, tinerii parohiei s-au constituit într-o organizaţie în cadrul căreia sunt iniţiate diferite evenimente culturale, în scopul reunirii şi unităţii comunităţii de aici. Din această organizaţie fac parte şi tineri români veniţi aici la studii, care îşi regăsesc astfel identitatea de credinţă şi neam.