În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Credincioşii romano-catolici, în sărbătoare
Peste un milion de credincioşi romano-catolici sărbătoresc în aceste zile Paştile, lor adăugându-li-se credincioşii protestanţi şi cei ai Bisericii Armeneşti.
La Catedrala „Sfântul Iosif“ din Capitală, slujba de Înviere a început sâmbătă, la ora 23:00, fiind oficiată de IPS Arhiepiscop Ioan Robu, informează Agerpres. Credincioşii au ascultat vestirea Învierii lui Hrsitos cu lumânările aprinse, semn că ei se împărtăşesc din această lumină a Învierii, care reînnoieşte întreaga făptură. În pastorala adresată credincioşilor, IPS Ioan Robu a rememorat momentul Învierii, aşa cum este ilustrat în Evanghelii, şi a accentuat faptul că Învierea este cea mai mare sărbătoare a credinţei. El a enumerat principalele momente celebrate în noaptea de Paşti - Ceremonia Luminii, Liturgia Cuvântului, Liturgia Botezului şi Liturgia Euharistică. În încheiere, ierarhul le-a urat credincioşilor harul unor sărbători fericite, fiind binecuvântaţi cu iubire şi îndurare. Preşedintele Traian Băsescu a adresat, sâmbătă, un mesaj tuturor creştinilor din România care sărbătoresc anul acesta Paştile pe 12 aprilie. „Fie ca această mare sărbătoare să dăruiască tuturor pace, speranţă şi puterea de a face binele. Sărbători cu bucurie şi lumină!“, a spus şeful statului în mesaj. Potrivit recensământului din 2002, în România locuiesc peste un milion de romano-catolici, dintre care peste 580.000 sunt maghiari, 345.500 - români, 36.000 - germani şi 11.580 - slovaci. Totodată, au fost înregistraţi 700 de credincioşi armeni, iar dintre cultele protestante au fost înregistraţi peste 700.000 de reformaţi, majoritatea maghiari, organizaţi în două eparhii, la Cluj şi Oradea.