În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Curs dedicat atragerii de fonduri pentru proiecte sociale, la Roman
Protopopiatul Roman a organizat ieri un workshop în cadrul proiectului FORTE - Formare Trainică pentru Parteneriat Social. Cursul a fost destinat preoţilor şi cântăreţilor din parohii şi a avut ca temă atragerea de fonduri din comunitate. Întâlnirea a avut loc cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, şi a fost moderată de Alina Vleangă de la CEDRU - Bacău.
În sala de şedinţe a Protopopiatului Roman a avut loc ieri workshopul "Atragere de fonduri/resurse din comunitate", înscris în proiectul FORTE - Formare Trainică pentru Parteneriat Social, cofinanţat din Fondul Social European. Partenerii acestui proiect sunt: Federaţia "Filantropia", Patriarhia Română, Global Commercium România şi Instituto de Formation Integral din Spania. În cadrul proiectului a fost înfiinţat Centrul de Excelenţă în Dezvoltarea Resurselor Umane - CEDRU - Bacău. Prin intermediul acestui centru sunt oferite cursuri şi activităţi de consultanţă personalului clerical şi neclerical din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. "Astăzi (n.r. ieri) am desfăşurat un workshop pe tema atragerii de resurse din comunitate. Am încercat să aducem unele modele de bună practică în planificarea, organizarea şi evaluarea unei activităţi de strângere de fonduri. Am vorbit despre motivaţiile donatorilor, despre segmentarea pe baza profilului donatorilor. De asemenea, au avut loc exerciţii interactive prin intermediul cărora s-a exersat o solicitare scrisă către un potenţial partener. S-a arătat cum se poate crea o relaţie de lungă durată cu persoana dispusă să doneze", a explicat Alina Vleangă, coordonatorul CEDRU - Bacău. Pregătiri pentru acţiunile filantropice din perioada Postului Crăciunului La workshopul "Atragere de fonduri/resurse din comunitate" au participat 20 de preoţi şi cinci cântăreţi din parohiile Protopopiatului Roman, interesaţi de mecanismele de atragere de fonduri din comunitate pentru îmbunătăţirea şi sustenabilitatea activităţilor sociale. "Acest curs a oferit posibilitatea preoţilor noştri să afle noi informaţii şi modele structurate, utile în atragerea de fonduri din comunitate. Preoţii sunt implicaţi în multiple activităţi ce au caracter social, filantropic, cultural, misionar şi pastoral. De aceea, acest curs le-a oferit şansa de a stăpâni mai bine şi de a exersa abilităţi de comunicare cu diverşi parteneri, sponsori, binefăcători şi donatori din parohiile pe care le păstoresc. Mulţi dintre preoţii noştri şi-au propus ca în perioada Postului Crăciunului să deruleze numeroase activităţi social-filantropice. Considerăm că acest curs îi va ajuta pe cei care au participat să descopere noi căi de implicare a tuturor factorilor din comunitate pentru a susţine cauza beneficiarilor", a relatat pr. Florin Ţuscanu, protopop al Protopopiatului Roman.