La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Curs despre comunicarea prin limbajul mimico-gestual
Centrul de Studii şi Documentare "Societate, Drept, Religie", al Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Patriarhul Justinian" din Bucureşti, organizează astăzi, 21 aprilie, la ora 14, în Amfiteatrul "Dumitru Stăniloae", un curs-dezbatere "Comunicarea prin limbajul mimico-gestual, caracteristici şi responsabilităţi pastoral-misionare şi de asistenţă socială", susţinut de părintele conf. dr. Constantin Onu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Piteşti. Moderatorul dezbaterii este domnul dr. Laurenţiu D. Tănase, coordonator al Centrului de Studii şi Documentare "Societate, Drept, Religie". Programul dezbaterii constă în: vizionarea unui film de 10 minute, "Evanghelia semnelor", prezentarea unei lucrări de apostolat a Bisericii Ortodoxe Române, care, prin folosirea limbajului mimico-gestual, ca metodă pastorală şi de asistenţă socială, a reuşit să integreze persoanele surdomute în viaţa şi activitatea Bisericii. Dezbaterea continuă cu o prezentare în Power Point a caracteristicilor limbajului mimico-gestual.
La final, Corala "Effatta" va interpreta două cântări în limbaj mimico-gestual. De asemenea, dezbaterea va fi tradusă prin intermediul unui interpret în limbaj mimico-gestual de către părintele Florin Iorga, inspector în cadrul ANSR, filiala Argeş.