Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Cursuri de prim-ajutor pentru teologii sibieni
La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu a avut loc ieri, 10 aprilie, un nou curs de prim-ajutor pentru studenţi. Cursul este organizat de Asociaţia „React“, în parteneriat cu Departamentul Social de la Arhiepiscopia Sibiului, şi s-a adresat studenţilor din anul IV, Secţia pastorală. Reprezentanţii asociaţiei şi ai Arhiepiscopiei Sibiului s-au mai aflat în rândul studenţilor teologi de la Sibiu şi săptămâna trecută, când studenţii din anul I au aflat mai multe despre cum pot salva vieţi omeneşti în situaţii de urgenţă.
Cursurile îşi propun să informeze participanţii cu privire la primele măsuri de ajutor ce trebuie luate atunci când ne confruntăm cu situaţii critice. „Le-am arătat studenţilor cum să reacţioneze în caz de rănire, accidente, arsuri, hipotermie-hipertermie, plagă sau electrocutare. Am desfăşurat aceste acţiuni în mai multe licee şi colegii din Sibiu, iar acum ne bucurăm să fim prezenţi în rândul studenţilor teologi“, ne-a spus Valentina Vasioiu, asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul Asociaţiei „React“.
Alături de Valentina Vasioiu, în faţa studenţilor teologi s-au mai aflat şi consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, şi inspectorul social de la aceeaşi instituţie, Marius Talmaţchi. Studenţii au fost foarte interesaţi de informaţiile primite şi au avut posibilitatea să interacţioneze şi să adreseze întrebări cu referire la cele prezentate de Valentina Vasioiu şi ceilalţi vorbitori.
Asociaţia „React“ a fost înfiinţată în 2006 ca o organizaţie nonguvernamentală, care îşi desfăşoară activitatea în trei mari domenii: Educaţie, Sănătate şi Economie socială. Şase întreprinderi sociale sunt deschise acum de organizaţie, în care angajaţii sunt persoane cu dizabilităţi sau persoane care trăiesc din venitul minim garantat. Obiectul principal de activitate îl reprezintă reciclarea hârtiei şi realizarea de obiecte din această hârtie. După ce obiectele vor fi comercializate, fondurile sunt folosite pentru a susţine activitatea organizaţiei.