În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Cursuri gratuite de ţesut şi olărit, în parohia Găneşti
Fundaţia Culturală "Artex", în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din Iaşi, organizează pentru localnicii din parohia Găneşti, Protopopiatul Paşcani, cursul gratuit de ţesut şi olărit intitulat "Meşteşugul ţesutului - valoare, sensibilitate, aplicabilitate". De asemenea, în această perioadă enoriaşii din Găneşti pot participa la cursul "Olăritul - meşteşug al continuităţii valorilor şi spiritului românesc", organizat de Asociaţia "Progresson". Colaborarea dintre cele două organizaţii şi parohia Găneşti s-a realizat din dorinţa de a veni în sprijinul femeilor care nu au un loc de muncă.
"Mă bucur că au răspuns la apelul nostru fete cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, dar şi femei cu vârsta între 35 şi 45 de ani. Timp de câteva zile, aceste femei vor fi ghidate în arta olăritului şi a ţesutului, având chiar ore de practică la roata olarului sau la războiul de ţesut. Important este faptul că ele vor fi învăţate cum să-şi dezvolte propria afacere plecând tocmai de la aceste cunoştinţe pe care le dobândesc acum. În urma cursurilor, participantele vor obţine un certificat de absolvire, acreditat de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (certificat recunoscut de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului). De asemenea, vor obţine informaţii legate de management, antreprenoriat, înfiinţarea de PFA (Persoană Fizică Autorizată), înfiinţarea de asociaţii locale şi familiale. Pe de altă parte, au posibilitatea de a participa la târguri, expoziţii, evenimente la nivel local, regional, naţional şi internaţional. Ele vor fi susţinute să se înregistreze şi să formeze reţele, asociaţii, federaţii din domenii naţionale şi internaţionale, vor fi susţinute să dezvolte economia locală şi chiar comunitatea din care fac parte", a spus pr. Marius Ştefan, parohul de la Găneşti.